Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fotókról és építészetről a Bauhaus-centenárium évében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 13.
A Bauhaus centenáriumának alkalmából hívják ma este a Csók Képtárba a képzőművészetek és a fotózás iránt érdeklődőket. Híres Bauhaus-fotókról és Moholy-Nagy László újításairól, valamint az irányzatra jellemző művészeti ágnak, az építészetnek a szociális-ikonikus dilemmájáról hallhatunk előadást – a Híresek és Képek tárlat alkotásai között.

 

 

BAUHAUS100 címmel kezdődik ma a rendezvény 18 órától a Csók István Képtárban: a weimari Bauhausban éppen 100 évvel ezelőtt kezdődött meg a képzés. A mozgalom az egyik legmeghatározóbb, leginspirálóbb forrásává vált a modern képzőművészetnek, az építészeten kívül hatott például a fényképészetre. A képtárban jelenleg látható a Híresek és Képek tárlat a modern irányzatok 150 magyar alkotásából, köztük a világhírű André Kertész, Moholy-Nagy László és Robert Capa fotóival, illetve a kevésbé ismert kortársak kreatív, kísérletező alkotásaival – az 1910-40-es évek társadalmi és művészeti közegének, divatjának világáról, a háborúk pusztításairól.

Az esti rendezvényen Híres Bauhaus fotók – Moholy-Nagy László újításai és hatása címmel Bajkay Éva művészettörténész tart előadást arról az alkotóról, aki tanított is a Bauhaus iskolában. A tárlat válogatásába a dessaui Bauhaus fotószakán oklevelet szerzett Kárász Judit is bekerült – az előadás kitér az ő munkáira is. Ezt követően Ferkai András építészettörténész az irányzat jellemző ágazatáról fog beszélni a hallgatóságnak, körüljárva a Szociális építés vagy ikonikus épületek? kérdést.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak. További részletek a https://www.facebook.com/events/843371599362731/ oldalon olvashatók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >