Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Idén is várják a jelöléseket Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita, Csordás Csilla, Bácskai Gergely   
2019. június 17.
Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

 

 

A felhívás részleteit sajtótájékoztatón ismertette Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke és Domokos Tamás kuratóriumi tag. 


A civil szervezetek fontos partnerei a helyi közszolgáltatások szervezői, az önkormányzati intézmények, a közszolgáltató cégek, állami szervezetek. A közszolgáltatásban dolgozókkal napi kapcsolatban vannak a fehérvári nonprofit szervezetek munkatársai is, egymás munkáját segítve, kiegészítve. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának megvalósulni. 

„Ez a díj civil kezdeményezés és elismerés azoknak, akik a közszolgálatban tevékenykednek, és egy olyan társadalmi csoportot ismer el, amelynek nélkülözhetetlen a munkája a város közösségében.” – mondta Róth Péter, a város alpolgármestere. Kiemelte, Székesfehérvár mindennapi életét teszi könnyebbé a munkájuk. „Köszönet a civil szervezeteknek és azoknak a fehérváriaknak, akik jelöléseket tesznek, hogy elismerhessük ezt a fontos tevékenységet.”

A helyi közösségért elkötelezett civil szervezetként az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért erős hiányát érezte annak, hogy a civil társadalom elismerje a közszolgáltatásokban dolgozók civilekért végzett munkáját. „2017-ben döntöttünk úgy, hogy megalapítjuk ezt a díjat, amelyet olyan emberek kaphatnak meg, akik már legalább öt éve a közszolgálatban dolgoznak, és segítik a civil szervezetek munkáját, hiszen nélkülük a civilek nem tudnának működni.” – emelte ki az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke. Németh László hozzátette: „Számunkra nagyon fontos, hogy elismerjük azon embereket, akik a köztelező munkájukon felül segítik a civil szervezetek tevékenységét. Szeretnénk megkérni a fehérváriakat, hogy javasoljanak olyan személyeket, akiket szeretnének e kitüntetésben részesíteni. Bízom abban, hogy idén is sok jelölés érkezik majd, és kérem, ne csak férfiakat, hanem hölgyeket is jelöljenek a díjra!” 

A civilek nem létezhetnének a közszféra és a vállalkozói szféra együttműködése nélkül, mondta Domokos Tamás, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kuratóriumi tagja. „Az önkormányzati cégekkel való együttműködés általában egyirányú, hiszen a közszféra támogatásával a civilek a köz érdekében tevékenykednek. A legfontosabb üzenet, hogy mindenkinek a hozzáállásában, munkájában meg lehet találni azt az erényt, ami előre viszi az ügyeket. Persze mindenki elvégzi a munkáját, de ha nem tesszük bele a szívünket, lelkünket, akkor nem lesz igazi a közösség.” – hangsúlyozta Domokos Tamás. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, évente maximum három fő részére adományozható az oklevél, javaslatot bárki tehet az alapítvány e-mail címén ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) 2019. augusztus 20-ig. Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át a jutalmazottaknak.


2017-ben elismerésben részesült
:
- Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója
- Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
- Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa


2018-ban elismerésben részesült: 
- Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója
- Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője
- Schéda Zoltán szerkesztő-műsorvezető

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >