Kezdőlap
Ideiglenes körforgalmat építenek nyáron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 20.
Östör Annamária önkormányzati képviselő tájékoztatást adott arról, hogy a Pozsonyi és a Zsolnai út kereszteződésében a nyár folyamán ideiglenes körforgalmat alakítanak ki. A hosszú évek óta problémát jelentő, balesetveszélyes csomópontban a szakemberek körforgalom építését javasolják, amit a lakosok – mintegy 250 háztartásban – aláírásukkal támogattak. A beruházást a város költségvetéséből fogják megvalósítani.

 

 

Évtizedek óta fennálló probléma a Pozsonyi út – Zsolnai út kereszteződése: a balesetek lehetősége különösen azóta áll fenn, amióta Öreghegyen és Székesfehérváron megemelkedett az autók száma (körülbelül minden második lakosnak van gépjárműve), ezáltal pedig az autósforgalom is. A kereszteződés nehezen belátható, ennek ellenére a járművezetők nagy sebességgel közlekednek az érintett csomópontban. A kanyar kialakítása miatt gyalogátkelőhelyet nem lehet felfesteni, így a helyszínen lévő buszmegálló megközelítése is növeli a balesetveszélyt.

A szakemberek egyértelműen a körforgalom kialakítását javasolták. Östör Annamária önkormányzati képviselő személyesen járta végig a környéket: mintegy 250 háztartásban az derült ki, hogy a lakók támogatják ezt a megoldást, amit aláírásukkal nyomatékosítottak. A képviselő dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyeztetett, a fontos beruházáshoz a költségvetés biztosítja a szükséges forrást. Június végéig a szakemberek kidolgozzák a megvalósítás módját, amiről a lakosok tájékoztatást kapnak.

A nyár folyamán ideiglenes körforgalmat építenek a kereszteződésben: „A nyári szünet jó időszak lesz ahhoz, hogy a körforgalmat mindenki megszokja, hogy mindenki óvatosan, figyelemmel és lassan közlekedjen erre – és amennyiben beválik ez a megoldás, akkor fogunk fennmaradási engedélyt kérni, és az előírásoknak megfelelően kialakítani az állandó körforgalmat.” – fogalmazott Östör Annamária.

 
< Előző   Következő >