Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kóstolók, zacskómentes vásárlás és meridián torna
Kóstolók, zacskómentes vásárlás és meridián torna Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 20.
Hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben és a Magma Fitnessben június 22-én, szombaton. A háztáji hagyományos és biotermékek piacán ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tartanak, életmód- és táplálkozási tanácsadásra invitálnak, és a programok között helyet kap a mozgás is. Idén először rendeznek pódiumbeszélgetéseket az egészségről, a környezettudatos életmódról.

 

 

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömmel fejezte ki, hogy a kétszeres közönségdíjas rendezvény évről évre egyre népszerűbb, így a Jancsárpiaccal folytatott együttműködés – ha már piacról beszélünk – valóban gyümölcsöző. A tanácsnok mindenkit biztatott, hogy használják ki a lehetőséget, és vegyenek részt minél többen a programokon, amelyekben a Humán Szolgáltató Intézet és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is közreműködnek.

Az egészséges táplálkozáson kívül az egészség fogalmához kapcsolódó mozgás meridián tornával, a szűrővizsgálatok és a környezettudatosság is helyet kapnak a szombati kínálatban – mondta el a kezdeményezésről Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. A piac részt vesz a családi környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekben, mint az egyszer használatos műanyag zacskók elleni törekvésük, a csomagolásmentes vásárlás népszerűsítése, a minél kevesebb hulladék előállítására való figyelemfelhívás. Idén a sátorban a szűrővizsgálatok mellett helyet kap egy pódium is: itt rövid beszélgetésekre és bemutatókra kerül sor, például a gyógygombákról, a méz egészségvédő szerepéről, a biotojásról, a tisztított vízről – amelyek nemcsak érdeklődésre, de vitákra is számot tarthatnak. Schultz György elmondta, hogy az egyesület támogatást nyert egy EU-s pályázaton, amelynek keretében három alkalommal családi életmódfesztivált szerveznek majd hasonló programokkal, kiegészítve a lelki egészség témakörével.

Dr. Keresztury Lászlóné
, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, hogy a hagyományos szűrővizsgálatok mellett támogatják a helyi termékeket, a népszerűsítéshez pedig meglepetés ételbemutatót szerveznek. Lesz dietetikai tanácsadás, illetve elviszik legújabb receptes kiadványukat, amely az összetevők mellett minden fontos jellemző paramétert tartalmaz – például a szénhidráttartalomra és a kalóriára vonatkozó értékekkel. 
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >