Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Budapest egy hétig Sanghaj színeiben tündöklik
Budapest egy hétig Sanghaj színeiben tündöklik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. június 19.
“A Dinamikus Sanghaj” Város Promóciós Rendezvény 2019 június közepén kerül megrendezésre Budapesten, Magyarországon. Sanghaj Önkormányzat Információs Irodája a Magyar Nemzeti Bankkal, a Sanghaj Múzeummal, a Fudan Egyetemmel, a Sanghaji Nemzetközi Kulturális Egyesülettel és más intézményekkel együttműködve szervezi az eseményt, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából. A rendezvény 4 részből fog állni, egy fórumból és 3 kiállításból.

 

Június 18-tól augusztus 11-éig a következő három kiállítás lesz megtekinthető a Bölcs Várban Budapesten. Az első kiállítás, “Az érmék útja – Magyarország és Kína az ókori Selyemúton” keretén belül 190 magyar és kínai érme kerül kiállításra, köztük Szent István király dénárja és kínai réz érmék. A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílik az érmék fejlődéséről, valamint a kapcsolódó eseményekről ismereteket szerezni gazdasági, művészeti, kulturális, történelmi és pénzügyi digitalizálási szempontokból.
 

A második kiállítás, a Sanghaj Múzeum “Sanghaj Eleganciája” Kreatív Kulturális Termékkiállítás kreatív kulturális tárgyak 2 sorozatát hozza el nekünk, köztük “A Sanghaji Stílusok Klasszikusai” és “A Sanghaj Eleganciája”. Az “engedd, hogy a Múzeum veled legyen” ötletét követve a Sanghaj Múzeum lámpákat, táskákat, asztalterítőket és más tárgyakat fog bemutatni a kiállításon.

Harmadjára, “A Dinamikus Sanghaj” Fotókiállítást június 18-tól egy héten keresztül lehet megtekinteni a Bölcs Várban. A testvérvárosi kapcsolat 6. évfordulójának alkalmából Sanghajról és Budapestről készült fényképeket fognak kiállítani.

 

A Magyar-Kínai Gazdasági Fórum “Lehetőségek, Kihívások, Kölcsönös Előnyök” esemény június 18. reggelén kerül megrendezésre a Bölcs Várban. Lin Yifu, kínai közgazdász és a Világbank korábbi vezető közgazdásza, valamint Zhang Jun, a Fudan Egyetem Gazdasági Karának dékánja, továbbá két magyar közgazdász fogja vezetni a konferenciát. A fórum a Selyemút menti települések gazdasági fejlődésének kihívásaira és lehetőségeire, és az Új Gazdasági Bizonytalanság megoldásaira fog összpontosítani. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >