Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Polgármesterek randevúja Velencén
Polgármesterek randevúja Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. június 19.
Koszti András, Velence város polgármestere és dr. Oltványi Tamás producer, ötletgazda-főszervező sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarország egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényének, a 25. Városi Polgármesterek Randevújának 2019. szeptember 13-án Velence lesz a helyszíne.

 

Az esemény csúcspontjaként átadják az "Év Polgármestere" címet annak a városvezetőnek, aki az országos szavazás alapján kiérdemelte a kitüntetést. Az esemény szakmai programja keretében a rövidesen záródó önkormányzati ciklust elemzik a szakértők, de természetesen szó lesz a dinamikusan gyarapodó helyszín, Velence és a tó idegenforgalmának a régió fejlődésére gyakorolt hatásáról is.

 
Fejér megye városvezetői között Koszti András az első és eleddig az egyetlen, aki az "Év Polgármestere" díjat elnyerte - még 2017-ben. A kitüntető elismerésre azóta is nagyon büszke, miként arra is, hogy az idén őt és Velencét kérték fel a díjátadó gálaprogram házigazda szerepére.  - Polgármesterként elsődlegesen városunk fejlődéséért, Velence lakosságáért dolgozom, a legnagyobb elismerés számomra az, amikor lakótársainktól pozitív visszajelzéseket kapok egy-egy intézkedés, fejlesztés vagy éppen rendezvény kapcsán. Annak, hogy talán nem járok rossz úton, hogy valóban sok pozitívum történt 2014-es megválasztásom óta, számomra rendkívül megtisztelő visszajelzése volt az, amikor 2017-ben elnyertem, s Balatonfüreden átvehettem az "Év Polgármestere" díjat. Sokadszor is köszönöm mindenkinek, aki rám adta a voksát, hiszen ez Képviselő-testületünk és Önkormányzatunk munkáját is pozitívan minősíti. Mint ahogy az is roppant megtisztelő, hogy Velence városa lehet az idei, 25. Városi Polgármesterek Randevúja házigazdája. Szeretettel várjuk a városvezető kollégákat szeptember 13-án! - mondta Koszti András.
 
 
 
Dr. Oltványi Tamás az ötletgazda-szervező Szféra Kft. ügyvezetője hangsúlyozta; a Budapest közelében levő, erőteljesen fejlődő Velence újításai, többek között kerékpárútjai, a környéken tapasztalt komoly beruházások, a magyar természeti kincsre, a Velencei tóra épülő modern turizmus szárnyalása idén arra ösztönözte a szervezőket, hogy Velence legyen a rendezvény helyszíne. A városvezetők évente megrendezésre kerülő találkozóját a Szféra 1995 óta rendezi meg. Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők randevúztak Veszprémben, Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsett, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsett, Szerencsen, Balatonfüreden, tavaly pedig Hajdúszoboszlón. Idén szeptember 13-án pénteken Velencén a Korzó dísztermében 11 órától lesz az esemény, amelynek fővédnöke idén is dr. Pintér Sándor belügyminiszter.
 
 
 
 
 
Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az „Év Polgármestere”, „Év Alpolgármestere” és az „Év Jegyzője” díjakat, melyeket azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaueropa.hu) lehet július 15-től augusztus 25-én éjfélig. Egy mailcímről egy szavazat adható le.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >