Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidi: montenegrói ellenfél az EL-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. június 19.
Az UEFA illetékesei tegnap a svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének párosítását. A sorsolás értelmében a MOL Vidi (legújabb nevén MOL Fehérvár) FC a montenegrói FK Zetát kapta ellenfélül.

 

Lehetett volna nehezebb is, ám ez a gárda sem gyenge, a harcos, erőteljes déli focit játssza, amire alaposan fel kell készülnie a Vidinek, ha nem akarja, hogy kellemetlen meglepetés érje. Mindenesetre a párharc egyértelmű esélyese a friss MK-győztes, tavalyi magyar bajnok. A másik két EL-résztvevő magyar egylet közül a Debrecennek az Albán Kukësi, a Honvédnak a litván Zalgiris Vilnius jutott. Legkevésbé a friss bajnoki aranyérmes Ferencvárosnak volt szerencséje, ugyanis a nyolc (!!) - részben honosított - brazillal, továbbá négy románnal, argentin, kongói és lengyel légiósokkal felálló bolgár Ludogorec lesz az ellenfele a BL-kvalifikáció első körében.

 
A Vidi esetében az első meccs július 11-én, csütörtökön este 20.00 órakor a Sóstón lesz (az eredeti sorsolást az UEFA megváltoztatta, mivel egy másik montenegrói csapat is hazai pályán kezdett volna ugyanezen a napon. Az azért érdekes, hogy miért a kiemelt Vidinek kellett kitérnie, miért nem a másik montenegrói csapatnak? Sokkal kedvezőbb ugyanis idegenben kezdeni egy kupapárharcot, mint tudjuk...), a visszavágóra egy héttel később Podgoricán kerül sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >