Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Minden, ami könyv – nyáron is!
Minden, ami könyv – nyáron is! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. június 25.
Meleg és vakáció ide vagy oda, nyáron is várja az olvasni vágyókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár! Ugyan rövidített heti nyitva tartással, de továbbra is kölcsönözhetőek a nyári csemegét kínáló újdonságok és régi klasszikusok is.

 

 

Legyen szó a gyermekek számára kötelező olvasmányokról, vagy a nyaraláshoz, pihenéshez egy jó regényről, a Vörösmarty Mihály Könyvtár nyáron is széles és egyre bővülő kínálatával várja az olvasni vágyókat. A Központi Könyvtár Olvasóterme (Oskola u. 7.) egész nyáron nyitva tart hétköznapokon 10.00 és 15. 30 óra között, valamint a június 22. és augusztus 25. közötti időszakban a tagkönyvtárak is hétköznapokon látogathatóak, szombaton zárva tartanak.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő könyvtár sok ezer kötetét a székesfehérvári lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők, illetve a diákok éves szinten, jelképes 100,- forintos tagsági díj ellenében tudják kölcsönözni.

Forró nyári hónapokban sem maradnak a gyerekek és felnőttek sem kihívások és a szokásos klubalkalmak nélkül: a júniusi NIOK (Nincs időm olvasni kihívás) olvasókör témája ezúttal az „Egy kötelező olvasmány, ami kimaradt!” lesz, benne Kosztolányi Dezső: Édes Annájával, melyet az olvasás szerelmesei június 27-én, csütörtökön 16.30 órától tárgyalhatnak meg egymással a VMK Vörösmarty teraszán. A gyerekeket pedig a szervezők a „Melyik a kedvenc könyved?” kihívással kívánják olvasásra ösztönözni. A szeretett alkotásról csupán egy legalább 20 mondatos összefoglalást várnak szeptember 20-ig személyesen vagy e-mailben a VMK Széna téri Tagkönyvtárába. A legjobb pályaműveket október 5-én díjazzák.

A nyári klubalkalmakról és kihívásról, valamint a könyvtár egyéb programjairól bővebben ITT olvashatnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >