Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Könyvbemutató, egészségmegőrző programok, kamarazenei koncertek
Könyvbemutató, egészségmegőrző programok, kamarazenei koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. június 24.
Kulturális, egészségmegőrző programoknak, lakossági fórumoknak, közösségi összejöveteleknek, szakköröknek, Nyitott tornatermi óráknak ad mostantól otthont a csalai közösségi tér.

 

 

Az egykori Picur büfé épületét Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból vásárolta meg és újította fel, mondta az átadáson dr. Cser-Palkovics András polgármester. Östör Annamária, Csala önkormányzati képviselője örömét és köszönetét fejezte ki, hogy e 18,5 millió forintos beruházással a városrészben élők régi vágya teljesülhetett.


Székesfehérvár közössége minden nap sokat tesz azért, hogy a város egyre élhetőbb és szebb legyen. A folyamatos fejlesztések mind a fehérváriakat szolgálják. Az egyre szépülő Csala most új közösségi térrel bővült. A városrészben élők régóta dédelgetett álma vált valóra ezzel, hiszen a városrész önkormányzati képviselőjével hosszú ideje tervezték és keresték a várossal közösen a lehetőséget egy fedett közösségi tér kialakítására, ahol találkozhatnak, és különböző programokat, rendezvényeket szervezhetnek.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a pénteki átadáskor kiemelte: „Pár évvel ezelőtt azt a célt fogalmaztuk meg, hogy szeretnénk elérni, hogy Székesfehérvár valamennyi városrészében legyen olyan közösségi tér, ahol a körzetben élők összejöhetnek, találkozhatnak, különböző rendezvényeket tarthatnak. A megvalósítása ennek a célnak is folyamatosan halad, és ennek a mostani állomása Csala, ahol nagy örömmel adhatjuk át az itt élőknek az átalakított egykori Picur büfé épületét.” Mint mondta, az ingatlant a város saját költségvetésből vásárolta meg mintegy 8,5 millió forintból, és újította fel. A 10 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően bővült és megszépült a belső tér, megújult az elektromos hálózat, a ház felszerelése olyanná vált, amely mind kulturális, mind egyéb közösségi és sportprogramokat jól szolgál majd a következő időszakban.

A Csalai Polgárokért Egyesület és a Csalai Polgárőrség mindennapi tevékenységét is segíti a közösségi tér, mondta Östör Annamária. Az önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Egészségfejlesztési Iroda szakemberei egészségmegőrző programokkal várják majd a városrészben élőket, az ismeretterjesztő előadások mellett a csalai fitneszparkban több alkalommal tartanak bemutatót a tornaeszközök helyes használatáról. Kiss Dorottya, a mini közösségi házat üzemeltető A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta, jelenleg 9 és 13 óra között tart nyitva a ház. A lakók kérését figyelembe véve gondoskodnak a szabadidős programok, kulturális rendezvények szervezéséről, példáként kamarakiállítást, könyvbemutatót, kamarazenei koncerteket említett. Így az új közösségi tér számos lehetőséget biztosít majd minden korosztály részére a szabadidő hasznos eltöltésére. Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa arról tájékoztatott, hogy a Nyitott tornatermek huszadik helyszíne lesz a csalai, ahol kedden és csütörtökön 18 órától nyugdíjas, 19 órától zenés kondicionáló tornával várnak minden érdeklődőt szeptembertől.

Az átadáson megjelent csalaiak örömmel vették birtokba a közösségi teret, és fogadták a jó híreket, terveket a jövőre nézve. A városrész lakói igen aktívak, így az ünnepi pillanatokat követő beszélgetés során megosztották gondolataikat, ötleteiket arról, mi mindent szeretnének megvalósítani a következő időszakban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >