Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Athénban járt a Fidelitas Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas, külügyi kabinet   
2009. február 11.

ImageTestvérszervezetünk, a görög ONNED meghívásának eleget téve a Fidelitas is részt vett az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének (YEPP) legutóbbi szemináriumán. Az athéni konferencia jelentőségét a közelgő kongresszus, valamint az európai parlamenti választások adták. A Fidelitast Dömötör Csaba és dr. Maurer Szemere képviselték.

A görög házigazdák meglehetősen kitettek magukért, hogy a mintegy 30 országból megjelent résztvevők minél alaposabb betekintést nyerjenek az ottani politikai életbe. A négynapos rendezvény során alkalmunk volt találkozni többek közt Fani Petralia szociális és foglalkoztatás-ügyi, Evangellos Meimarakisz védelmi miniszterrel és Dora Bakogianni külügyminiszter asszonnyal.

A YEPP-delegációt a jelenlegi miniszterelnök, Kosztasz Karamanlisz miniszterelnök is üdvözölte. A találkozók fő témái természetesen a gazdasági válság és annak hatásai, a gázai-konfliktus, az orosz-ukrán gázvita, valamint az ezekre adandó európai válaszok voltak. Különösen izgalmasnak ígérkezett a szombati tanácsülés. Ezen több határozat-tervezet is napirendre került, köztük a Fidelitas által előkészített és a bolgár testvérszervezettel közösen benyújtott gázválságról szóló határozat is.

A szinte egyhangúlag (mindössze 1 tartózkodással) elfogadott dokumentum sorra veszi azokat a lehetséges lépéseket, amelyek enyhíthetnek az Európai Unió külső energiaforrásoktól való függőségén. A dokumentumban ennek megfelelően hangsúlyos szerepet kapnak az alternatív szállítási útvonalak, a megújuló energiaforrások, valamint az energiahatékonyság kérdése is.

 A Fidelitas által előterjesztett határozat szerint a közös uniós energiapolitika megerősítése sürgetőbb feladat, mint valaha. A demokrácia szülőhazájában tett látogatásunk alkalmával - a híres görög vendégszeretet mellett - jobban megismerhettük az európai országok eltérő nézeteit a külpolitikai történésekről. A diskurzus az áprilisi római kongresszuson folytatódhat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >