Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Huszártalálkozó a Tenkes Csárdában Nyomtatás E-mail
Írta: Török Gergő Zoltán   
2019. június 25.
Az idei évben huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Tenkes Hadjárat és Huszártalálkozó. A nagy múltú rendezvény egyik záró állomása a nemrégiben ismételten Magyar Turizmus Minőségi Díjjal kitüntetett Tenkes Csárda, ahol is számos gyermekprogrammal, előadással és fenséges gasztronómiai fogásokkal tarkított Huszár Hétvégét tartanak. A 2019. június 29-én, szombaton megrendezésre kerülő rendezvényről Kovács Gáborral, a Tenkes Csárda tulajdonosával beszélgettünk.

 

 

A Csárda mindig is nagyon körültekintő volt azon törekvésében, hogy őrizze a hagyományokat, felkarolja azokat és esetlegesen a mai modern kori elvárásainkat megfelelő köntösben tálalja. Az emberek véleményünk szerint imádják a szépet, ezért gondoltuk úgy, hogy ez a jeles, jubileumi alkalom a megszokotthoz képest is nagyobb figyelmet kap a részünkről. - kezdi a beszélgetést Kovács Gábor.

Úgy gondoltuk, hogy kiemelt partnereinkkel egy olyan családközpontú rendezvényt hívunk életre, ami teljesen új megvilágításba helyezi a huszárkultúrát. Természetesen nem maradhatnak ki a programból a Tenkes Huszár Bandérium hagyományai, lovas bemutatók sem, melyek önmagukban is hatalmas tömeget mozdítottak meg az elmúlt években is, de a produckiók számát most még tovább bővítettük.

A Siklósi várnak köszönhetően élmény játszóházzal és színpadi műsorral is kedveskedünk a nézőknek. A gyermekeket a 12 órás nyitást követően Figura Ede előadóművész kalauzolja el a játékok világába élményközpontú, interaktív előadásával. - folytatja a felsorolást.

Nagy örömünkre szolgál, hogy helyi alkotók, zenészek és a Harka Néptáncegyüttes is hozzájárul a pazar hangulathoz, míg a kora esti órákban a Pécsi Nemzeti Színház művészei egy közel egy órás Operett műsorral kedveskednek a jelenlévőknek. Úgy gondolom, hogy ezen a napon mindenki megtalálja magának a leginkább megfelelő programot.

A színes kavalkád mellett autentikus ételkóstolókkal, kézműves vásárral, gyermekeknek szóló kézműves foglalkozásokkal is készülünk. A felnőtteket különleges gasztronómiai ajánlatok, sörkóstolók és esti vigadalom marasztalja.

Nagyszerű érzés, hogy számos partnerünkkel tudunk együtt dolgozni azon, hogy a Siklós - Villányi Borút tagjaként újabb és újabb gyöngyszemeket tudjunk megmutatni a Dél - Dunántúli régióból. Azon dolgozunk, hogy szívesen jöjjenek ide a vendégek, jól is érezzék magukat és minden esetben valami többel távozzanak tőlünk, hiszen másként nem is szabad belekezdeni ebbe az egészbe. - zárja a sorait a tulajdonos.

Ha festői környezetre és igazi családi kikapcsolódásra adná a fejét, már most írja be a naptárába a XX. Tenkes Huszártalálkozót. A tartalmasnak ígérkező rendezvény részletes programja megtekinthető a www.huszartalalkozo.hu oldalon. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >