Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Negyedszázada működik nyugdíjas klub Vízivárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 26.
A polgármester köszöntötte a 25 éves Vízivárosi Nyugdíjas Klubot, kifejezve: az ilyen szívvel-lélekkel élő és működő közösségek által gazdagabb a város. Az aktív szervezet jelenleg 30 tagot számol, heti rendszerességgel összegyűlnek egy beszélgetésre vagy vesznek részt közös programokon, kirándulásokon.

 

 

A 25 éves fennállását ünneplő Vízivárosi Nyugdíjas Klub tagjait köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester: „Ez a közösség 25 éve nem jöhetett volna létre, és nem működhetett volna, ha az emberek nem gondolták volna úgy, hogy egy közösséghez szeretnének tartozni – és szívüket-lelküket odaadják azért, hogy ez működjön –, és egymásnak is jókedvet, kellemes kirándulásokat, szebbnél szebb programokat tudjanak adni.” A polgármester köszönetet mondott a város nevében azért, hogy a mindennapokban a nagy közösség részeként tesznek és élnek.

Dr. Homokiné Trampler Emília klubvezető azt fejezte ki, hogy a 25 év kötelez a méltó ünneplésre, és köszönetet mondott a klubtagoknak az aktív részvételért. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő azt a gondolatot tolmácsolta, hogy a gyermekeit már fölnevelt, unokáknak örülő generációnak vannak céljai: az együttlét, a tapasztalatok átadásának az igénye, és az életben mindennap megtalált öröm képességének a megtartása. Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke az aktivitás mellett az egymásra való odafigyelésnek és a kapcsolattartásnak a fontosságát emelte ki köszöntőjében.

Negyed évszázada, 1994 novemberében alakult meg a Vízivárosi Nyugdíjas Klub Fröschl Pálné vezetésével. Jelenleg 30 nyugdíjassal működik a közösség Dr. Homokiné Trampler Emília irányítása mellett, aki 2014 októbere óta fogja össze a kis csapatot. Több klubtag ugyan betöltötte már a 80 évet, de az aktivitás a régi: minden héten kedden jönnek össze a Szolgáltatóházban, akár egy kötetlen beszélgetésre, vagy szervezett programokra indulnak. A klubtagok szeretnek énekelni, táncolni, verselni, szívesen vesznek részt a városi rendezvényeken, vagy kirándulást szerveznek – ahogy legutóbb húsvétkor Hollókőn, majd a Tisza-tónál, illetve külföldön.  

A rendezvényt Szabóné Miklós Eszter Székely János Zene című versével köszöntötte.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >