Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jövő héten indul a Campus Fesztivál! Nyomtatás E-mail
Írta: Bakó Csaba   
2019. július 12.
A Campuson a hazai mezőny legjobbjai közül jelen lesz az idén 30 éves Tankcsapda, a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénz és a Road, jön Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimby, Rúzsa Magdolna, a Punnany Massif, Horváth Tamás, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Bagossy Brothers Company, a visszatérő Subscribe, az örök fesztiválkedvenc 30Y és az Irie Maffia, valamint fellép a Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató verseny nyolc résztvevője is. Az idei Campuson több mint ezer zenész lép színpadra.

 

A debreceniek évről évre magasra teszik a lécet, 2018-ban is rekordot döntöttek: 108 ezren szórakoztak a rendezvényen. A fesztivál támogatói között évről évre megjelennek a Debrecenbe települt nagyvállalatok (pl. National Instruments, Schaeffler, Continental, Krones). Kitelepülnek a helyi intézmények, vállalatok, vállalkozások (Pl. Debreceni Egyetem, Nádudvari, DKV, Fórum Debrecen), valamint a fesztiválpiacon stabilan és folyamatosan jelen lévő cégek (Pl. Soproni, Hell, OTP Bank, Pepsi). A Campus Fesztivált évente új támogatók is erősítik, idén először mutatkozik be a Nagyerdőn a Szerencsejáték Zrt. is.

Az OTP Bank a Campus Fesztivál pénzügyi partnere. A fesztiválozók egyérintéssel működő kártyákkal és már okostelefonjaik segítségével is fizethetnek. A gyors és biztonságos mobilfizetéshez például elég csak digitalizálniuk a Simple alkalmazásban vagy ApplePay applikáción keresztül a bankkártyáikat. A kártyák digitalizálásban a bank standjánál segítséget kapnak a látogatók, de a mobilfizetés is kipróbálható egy jó ügyet támogatva. A jelképes összegű adományért cserébe egy vicces szelfi-t kapnak a támogatók. A befolyt összeget jótékony célra, a Kézenfogva Alapítványnak ajánlja fel a hitelintézet.

A támogatóknak köszönhetően számos minőségi szolgáltatás fokozza a látogatói élményt és segíti a komfortos, kényelmes fesztiválozást. Az idei lesz a 12. Campus, a helyszín változatlanul a debreceni Nagyerdőn a Nagyerdei Stadion, és a Nagyerdei Víztorony impozáns környezete.

 

Idén még környezettudatosabban fesztiváloznak Debrecenben

A Campus Fesztivál az ország egyik legnépszerűbb multikulturális eseményeként nagy hangsúlyt fektet a környezetterhelés csökkentésére. Kiemelt cél a Nagyerdei környezet megóvása, a fesztiválozók környezetbarát szemléletének mélyítése. Idén is számos zöld programmal készülnek a szervezők.  A szelektív hulladékgyűjtők használata, a keletkezett hulladék szétválogatatása már több éve jelen van a fesztiválon, de a környezetbarát tisztítószerek és a környezetbarát eszközök használatának bevezetése sem újdonság a Campus működésében. Fontos, hogy a keletkezett hulladék döntő többsége lebomló anyagból készüljön. A résztvevők az elmúlt évekhez hasonlóan újrahasznosítható repohárban kapják az italokat, ez a műanyaghulladék csökkentése szempontjából is óriási előrelépést jelent.

 

A ’90-es évek kedvencei: Limp Bizkit és Dog Eat Dog a Campuson

Július 19-én, pénteken érkezik az MTV-hőskorának kedvenc rap-rock/hardcore/skate punk zenekara, a Dog Eat Dog a Campus Fesztiválra. Másnap pedig a Limp Bizkit zenekar bulijára tombolhatunk.

A New Jersey-i zenekar idén 29 éves, így több mint negyed évszázad van már a hátuk mögött. A Dog Eat Dog különlegessége, hogy ez volt az egyik első zenekar, amelyik sikeresen vegyítette a rap zenét a metallal. Az együttes eddigi pályafutása során 5 stúdióalbummal jelentkezett. Legutóbbi nagylemezük 2006-ban jelent meg, utána pedig 11 évvel később 2017-ben a Brand New Breed kislemezüket adták ki. Mindeközben pedig folyamatosan turnéztak.

A zenekar több alkalommal fellépett már Magyarországon. Legutoljára 2017-ben játszottak nálunk az A38-on, amikor egy interjúban nosztalgiáztak is kicsit: „Az első magyarországi koncertünk, ami azt hiszem 1995-ben volt a Petőfi Csarnokban, szintén emlékezetes volt. A Biohazard előtt játszottunk és az egész turné egy utazó cirkuszra hasonlított leginkább, mert velünk jött még a Downset, a Such A Surge és a Dubwar is.”

Nagyon várjuk már, hogy a nosztalgiázás mellett egy óriásit ugrálhassunk a Dog Eat Dog buliján a „No Fronts” vagy „Who's The King” dalokra, hiszen energiában semmit sem változott a banda. Július 19-én találkozhatunk a zenekarral az Aréna Sátorban.

Csak, hogy tovább fokozzuk a '90-es évek hangulatát július 20-án, szombaton érkezik az amerikai hiphop-, rap-, rock- és metálelemeket keverő együttes, a Limp Bizkit is. Az ezredforduló korszakának egyik legnépszerűbb formációja idén ünnepli negyed évszázados fennállását. A sikert 1999-ben a Significant Other album hozta meg, hiszen ekkor a metál virágkorát élte a mainstream médiában. Sőt a Deftones és a KoЯn mellett őket tartják a nu metal stílus megteremtőinek is.

Legutóbbi albumuk 2011-ben jelent meg Gold Cobra címmel, de azóta nem hoztak ki új lemezt. Noha a csapat régóta ígérgeti, hogy előbb-utóbb most már tényleg kijön a „Stampede Of The Disco Elephants” címmel emlegetett anyag.

A banda többször fellépett már Magyarországon, így ez a hatodik alkalom, hogy hazánkba látogat a tavalyi Volt fellépése után. Naptárakba feljegyezni: július 20. Limp Bizkit a Campuson!

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >