Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zeneszó a tóparton Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. július 11.
Vivaldi, Mozart, Händel, Rózsa Miklós művei csendültek fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadbúcsúztató rendezvényén. A három éve indult Alba Regia Pikniket azzal a szándékkal hozták létre, hogy egy új, kötetlen formában történő találkozást teremtsenek városunkban a Csónakázó-tó partján, melynek szereplői a zene, a természet, a zenészek és a közönség.

 

 

Piknikre hívta a zeneszerető városlakókat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Csónakázó-tó partján előkerültek a plédek, a kiskosarak, a vendéglátók finomságokkal várták az érdeklődőket. A kis színpadon a város zenekarának tagjai kedvenc zeneszerzőik műveiből adtak ízelítőt a közönségnek.

A szabadtéri örömzenélés első darabjaként Händel: D-dúr Triószonátája csendült fel. A Bondor Erika, Bozzai Balázs, Kárász András alkotta vonóstriót csembalón a szimfonikus zenekar karnagya, Dubóczky Gergely kísérte. A kürtkvartett, Kovács Gergő, Kováts Imre, Dobi Edvin és Balogh Bottyán többek között Mendelssohn és Weber-műveket játszott. Kárász András Rózsa Miklós Toccata capriciosa művét adta elő, majd Vivaldi G-moll triója csendült fel Fóris István, Czirok Zsuzsi és Dávid Boglárka előadásában.  A tóparti kiskoncertet Nyári Kornél, Prohászka Ágnes, Molnár Petra, György Attila közös fellépése zárta.

A műsorvezető Ottmár Dávid, a zenekar trombitaművésze, a Bartók Rádió műsorvezetője volt, aki a műsorszámok között játékba hívta a közönséget. A helyesen válaszolók a Harmonia Albensis, a Somorjai Kamarazenei és a Farkas Ferenc Hangversenybérlet egy-egy koncertjére nyertek jegyet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >