Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow "Torz a költségvetés struktúrája!"
"Torz a költségvetés struktúrája!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageA mai Közgyűlés leghosszabb ideig tárgyalt napirendi pontja a 2009. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet megalkotására irányuló javaslat volt, amelyet a képviselők – hatalmas többséggel – elfogadhatatlannak tartottak. Égi Tamás, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke beszédében elmondta: a Bizottság többször is megpróbálta áttekinteni a költségvetés belső struktúráját, tartalmát, hogy információkat szerezzen a kiadási oldalról, ám nem jártak sikerrel.

Több „hatalmas” tétel is hiányzik a kiadási oldalon, amely végleges felhasználásáról nem rendelkezik még a Bizottság sem információkkal. Ezért nem támogatják a javaslatot.

 

Image
.

Ugyanígy vélekedett Farkas László is. Az SZDSZ frakcióvezetője kifejtette: ez a 19. közgyűlési ülés, amelyen részt vesz, s ahol a Város költségvetéséről kell dönteni, ám „Ilyen még soha sem volt!” Azt ajánlotta a Város vezetőségének, hogy olyan költségvetést próbáljanak meg létrehozni, hogy azt megvalósítva a lakók „élhető városban élhessenek”.

Az SZDSZ frakció úgy véli, azok a súlypontok, amelyeket Warvasovszky Tihamér nemrégiben említett, nem oda kerültek, ahova kerülniük kellett volna, és elfogadhatatlannak tartják a felvenni szánt 2,4 milliárd forintos hitelt. „Torz a költségvetés struktúrája!” – jelentette ki a frakcióvezető, majd arra kérte a polgármestert, hogy további egyeztetéseket folytassanak egy ésszerű és felelősségteljes költségvetés létrehozásához.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Farkas Lászlót követően Brájer Éva emelkedett szóra, aki felkérte az ellenzék frakcióvezetőit és az alpolgármestereket  álláspontjuk kifejtésére.

Ezek közül emeljük ki Csapó Csilla véleményét, aki megerősítve az SZDSZ frakcióvezetőjének szavait, így kezdte felszólalását: „Ez nem egy válságköltségvetés! Az SZDSZ úgy látja, hogy a költségvetés szerkezetét át kell alakítani, mert nem látható, hogy mire és mennyit tervez költeni. A tervezett hitelfelvétellel pedig 14 milliárd forintra emelkedne a Város hitelfelvétele, amelyet a működési bevételből nem lehet kigazdálkodni!”

Az a furcsa helyzet állt tehát elő, hogy még az SZDSZ sem állt ki Warvasovszky Tihamér mellett…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >