Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Utolsó üteméhez érkezett a Fiskális út teljes körű felújítása
Utolsó üteméhez érkezett a Fiskális út teljes körű felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. július 17.
A szennyvíz- és ivóvízvezetékek, valamint a gázvezetékek cseréje után a hónap végén kezdődik a nagy átmérőjű csapadékcsatorna kiépítése a Fiskális úton. A közműépítés után a munkák a kor igényeinek megfelelő útfelújítással, kerékpárút- és járdaépítéssel fejeződnek be.

 

 

Az Öreghegy további úthálózati fejlesztéséhez elengedhetetlen munkákról a munkaterület-átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője adtak tájékoztatást.

 

Július végén a jelenlegi csapadékcsatorna bontásával és újjáépítésével kezdődik a Fiskális út hosszú ideje tartó felújításának utolsó szakasza. A munkákat a kivitelező ÚTÉPPARK KFT. és az alvállalkozók két szakaszon végzik majd: a Budai út és a Pozsonyi úti körforgalom között, valamint a Béla út és a körforgalom közötti részen.

Az út csapadékvíz-rekonstrukciójának kertében megszűnik a nyílt árkos csapadékvíz-elvezető rendszer, és új gerincvezetékek építésével zárt rendszerű csapadékvíz-elevezetés kerül megvalósításra; lesz, ahol 1200 mm átmérőjű csatornát építenek, ami az Aszal-völgyi vízfolyásba vezeti az öreghegyi csapadékot. A beruházás keretében felújításra kerül a Késmárki utca Fiskális út és Lévai utca közötti szakasza, valamint a Túrózsáki út Aszalvölgyi árok és Fiskális út közötti szakasza is. A gyalogosforgalom biztonságának növelése érdekében a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek középszigetes elválasztással kerülnek átépítésre.  

A munkaterület átadását-átvételét már meg is tartották. A bejáráson jelen volt Östör Annamária önkormányzati képviselő, aki elmondta: a térség lakói felé tett régi ígéretét tudja teljesíteni ezzel a nagyszabású beruházással az Önkormányzat. „A több évig itt folyó munka után így végéhez ér a Fiskális út teljes körű felújítása. Fontos volt, hogy az összes föld alatti közmű teljes cseréje után álljunk csak neki a XXI. századi igényeket kielégítő, bicikliúttal és járdával ellátott útfelújításnak.” – hangsúlyozta a képviselő hozzátéve, a Fiskális út felújítása feltétele annak, hogy az Öreghegy további utcáiban is elkezdődhessenek a már megígért útfelújítások. A képviselő a lakók türelmét kérte a munkálatok idejére.

A felújítás keretében mintegy 1800 méter hosszban felújításra kerül az útburkolat, kétoldali új térkőburkolatú járda és irányhelyes kerékpársávok kerülnek kialakításra. Az útépítés a csapadékcsatorna elkészülte után történik majd meg. A kivitelezés határideje jövő év április 30-a, azonban a kivitelezők mindent elkövetnek, hogy ennél jóval hamarabb végezzenek a felújítással. A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósul meg, összesen 830 millió forintból.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >