Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csángómagyar hagyományőrző est lesz a Hiemer-házban
Csángómagyar hagyományőrző est lesz a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. július 18.
Csángómagyar estre invitálja a közönséget Nyisztor Ilona tanítványaival ma a Hiemer-házban. A pusztinai hagyományőrzők 18 órakor lépnek fel zenés-táncos műsorral, tréfás mesével; a kulturális bemutató előtt 17 órakor csángó misén vesznek részt a Ciszterci templomban.

 

 

A moldvai Pusztina 200 fős, tiszta magyar nyelvű település – onnan érkezik Székesfehérvárra Nyisztor Ilona tanítványaival, hogy nyolcadik alkalommal örvendeztessék meg a várost egy zenés-táncos esttel.

A csángómagyar örökséget ápolja a Pusztinai Magyar Házban a Magyar Örökség- és Európai Polgár-díjas népdalénekes, akit a tehetséges tanítványokkal több Kárpát-medencei tehetségkutató versenyen láthatott már a közönség, jó néhányan bemutatkoztak közülük a Fölszállott a páva műsoraiban is. A tehetséges fiatalok egyike volt több éve Timár Karina, aki idén már, mint végzett néprajzos, tanítóként kíséri el őket.  

A pusztinai hagyományőrző asszonyok közül Lajos Katalin, Szőcs Tinka, Szőcs Katalin, Csobán Magdó és Tamás Magdó is fellépnek július 17-én, szerdán 18 órakor a Hiemer-ház báltermében, és a gyerekekkel együtt ízelítőt adnak énekeikből, meséikből, táncaikból.

Az est előtt 17 órától csángó misét tartanak a Ciszterci templomban, amit Brückner Ákos Előd atya celebrál.

A belépés ismét ingyenes lesz, ám mind a misén, mind pedig a hagyományőrző esten köszönettel fogadják a támogatásokat, amit a Magyar Ház működtetésére fordítanak.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >