Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Darwin - nem csak egy elmélet
Darwin - nem csak egy elmélet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageDarwin születésének 200. évfordulója tiszteletére és korszakalkotó művének, „A fajok eredetének” 150. megjelenési évfordulója alkalmából 2009 Darwin éve. „Az élővilág fejlődésére adott darwini magyarázat – egy divatos irányzat állításai ellenére – nem „csak egy elmélet”, hanem sokszorosan igazolt és kibővített rendszer, a biológia legfontosabb szervező elve. Bizonyítása azokon a kutatási elveken és módszereken alapul, melyek korunk tudományos és technikai szintjéhez is elvezettek. Ezért választották Darwin születésnapját a tudomány vívmányainak megünneplésére.” – tudtuk meg Trupka Zoltántól.

Székesfehérváron a Darwin napot - immár hagyományosan - A Szabadművelődés Házában rendezik meg, méghozzá holnap, 15 órakor.

A programon Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság ügyvezetője tart előadást „Mire jó a Darwin nap?” címmel, Szászi József biológia-földrajz-filozófia szakos középiskolai tanár Darwinról és az evolúcióról beszél, Dr. Berencsi György virológus témája a „Mit mondanak a vírusok Charles Darwin evolúciós elméletéről?” lesz, Dr. Galántai Zoltán jövőkutató pedig az „Ember-evolúció-társadalom” összefüggéseire világít majd rá.

Az est moderátori, provokátori "feladatát" Pintér András egyetemi hallgató vállalta el.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >