Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ahogy a Jobbik értékeli a legutóbbi közgyűlést Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageA Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezete sajtótájékoztatót tartott a Szent István Könyvesházban ma délután. A téma ezúttal a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén történtek értékelése volt.

„A közgyűlésen is kiderült, hogy a Polgári Frakció – ahogy eddig mindig –egységesen dolgozik, ugyanakkor ez nem mondható el politikai ellenlábasunkról, ahol az országos tendencia követése a jellemző.” – kezdte a sajtótájékoztatót Gál Péter Pál, a Jobbik Magyarországért Mozgalom városi elnöke - „Sok fontos kérdésben sikerült (ellenzékből) a város számára kedvező döntéseket meghozatnunk. Az első – amiről eddig kevés szó esett- a szennyvízcsatorna építési érdekeltségi egységének a mérséklése. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy eredetileg 240.000 Ft-ban lett meghatározva az érdekeltségi egység, mint önerő. Mi akkor tiltakoztunk ellene, és a Polgári Frakció képviselői azon dolgoztak fél éven keresztül, hogy ez mérséklődjön. És most sikerült is 150.000 forintra csökkenteni ezt az összeget.”

Gál Péter Pál ezt követően két új pályázati kiírásról is beszélt, mint eredményről: Az egyik a Fehérvári Polgár című lap kiadása, amit a városvezetés összekötött egy hetente megjelenő városi hetilap kiadásának a pályázatával. „Azt szerettük volna, hogy ha már kiíródik a pályázat, két külön pályázatot írjanak ki. Egyet a Fehérvári Polgárra és egy másikat egy hetilapra. A pályázat feltétel-rendszeréhez is lett volna több módosításunk. Végül a közgyűlés abban a formában, ahogy elé került, nem szavazta meg. Így újabb pályázati kiírásra lesz szükség, s remélem, hogy abba majd beleépülnek azok az elemek, amelyeket a Polgári Frakció tagjai – köztük jómagam is - módosításokkal jeleztünk.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ugyanez igaz a városgondnokság vezetői megbízására, hiszen a Polgári Frakció vezetője már jelezte a polgármester úrnak a közgyűlés előtt – levélben -, hogy nem támogatják ilyen formában a városgondnokság vezetőjéről való döntést, hanem új pályázat kiírását látják helyénvalónak. Végül ez az igény kapott többséget. Itt is új pályázat kiírására került tehát sor.

A sajtótájékoztató következő napirendi pontja a fűtőerőmű és a project cég összeolvadásának kérdése volt, hiszen ez a városra nézve hátrányos formában valósult volna meg. Méghozzá úgy, hogy a project cég többségbe került volna az összeolvadó cégbe. Most viszont a városnak 51 %-os tulajdoni része van, ami mindenképpen előnyös. A fejlesztések kapcsán: mivel a városnak többségi tulajdona van, a fejlesztési beruházásokban is jobban ki kell vennie a részét, de a bevételei is növekednek majd.

Végezetül Gál Péter Pál így zárta le a sajtótájékoztatót: „Örülünk, hogy a Vörösmarty Színház igazgatói pozíciójára kiírt pályázat a második kanyarban végre eldőlt, hiszen nem lett volna szerencsés, ha másodszorra sem sikerül döntést hoznia a közgyűlésnek. Reméljük, hogy az újonnan megválasztott igazgató, Vasvári Csaba beváltja a hozzá fűzött reményeket és kiváló színházi élettel ajándékozza meg Székesfehérvárt a következő öt évben és átlátható, elszámoltatható költségvetést fog végrehajtani a színházban a rendelkezésre álló pénzügyi keretek betartása mellett.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >