Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehér/egyen/súly Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 07.
Fotókiállítás nyílik a Szent István Művelődési Házban Fehér/egyen/súly címmel: a Fehér Gábor fotóriporter alkotásaiból összeállított tárlat a harmónia fogalmát is körüljárva túlmutat a címként választott fogalom jelentésén, a válogatás negyven képet kínál a közönségnek. A megnyitó pénteken 18 órakor kezdődik.

 

Fehér/egyen/súly címmel nyílik fotókiállítás pénteken este Fehér Gábor alkotásaiból a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A különböző eseményeken készített riportképek mellett a belső indíttatásból készült fotókból is kapunk ízelítőt a tárlaton: mintegy negyven kép mutatja be az alkotót.

Az egyensúlyról – mint a harmóniát feltételező tényezőről – az esemény meghívójában a fotóriporter azt írja: nehéz elérni és megtartani, legyen szó az élet bármely területén; csak megbillenteni könnyű az ideális állapotot: „Valahogy így van ez a fotózás, a fényképezés terén is, a színek esetében. Itt a fehéregyensúly fogalmának ismerete és gyakorlati használata igencsak fontos, ha a kívánt állapotot szeretnénk elérni, és jó képet szeretnénk csinálni. Hiszen, amikor adott fényviszonyok között a fotós nem alkalmazza ezt a beállítást, vagy rábízza magát a digitális gép automatizmusára, már egyáltalán nem biztos, hogy létrejön az ideális állapot, vagyis az, ahogyan a megörökített téma a valóságban, az ő szeme előtt megjelent.” Az alkotó azt ígéri, hogy a tárlat túlmutat a fehéregyensúly általánosan ismert, fotografáláshoz kötődő fogalmán – a látogatók szeptember 1-jéig kereshetik a harmóniát Fehér Gábor fotóiban, és kísérhetik végig a pálya alakulását az összeállított válogatáson keresztül.

A 18 órakor nyíló kiállítás vendégeit Jakubek Tiborné, a művelődési ház igazgatója köszönti, a tárlatot Bokros Judit, a Fejér Megyei Hírlap újságírója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A nyitó rendezvényen közreműködnek a Prospero Színkör tagjai.

További részletek a
 https://www.facebook.com/events/356113275038948/

oldalon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >