Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több mint hatszáz gyerek vakációzott idén a Napraforgó táborban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 08.
Zárul pénteken a Napraforgó Városi Napközis Tábor. Az elmúlt hetekben összesen 633 fehérvári iskolás töltötte nyári szabadidejét a Bregyóban izgalmas és tartalmas elfoglaltságokkal. A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének köszönhetően lövészet és verseny is volt, az eredményeket ma hirdették ki.

 

A július 1-jei kezdés óta hagyományosan hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közi Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak ismeretterjesztő programokat, szórakoztató, kreatív elfoglaltságot, pihenést egyaránt. Volt számos sportolási lehetőség, kézműves program, honvédségi, rendőrségi bemutató, érzékenyítő program. Voltak a gyerekek a városi strandon, a Koronás Parkban és az IKARUS – A BUSZ című kiállítás múzeumpedagógiai foglalkozásán, de szerepelt a programban a Kákics és a Los Andinos együttes is.

A táborba összesen 633 gyerek jött el, közülük 43-an a teljes hat hetet itt töltötték. A napközis táborban a részvétel ingyenes, csak az étkeztetés díját fizetik ki, ebből is 99-en kaptak féláras kedvezményt, 26-an pedig teljes térítést. A legtöbben – szám szerint 299-en – az első turnus szerdai napján voltak – tudtuk meg Lőrincz Tímeától, a tábor vezetőjétől.

A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetségének jóvoltából ismét volt lövészet a táborban önkormányzati képviselői támogatással. Östör Annamária képviselő szerint a lövészet fontos, mert a gyerekek szeretik ezt a komoly és felnőttes elfoglaltságot, ami fegyelemre és a szabályok betartására neveli őket. A tábort szintén támogató Viza Attila képviselő úgy fogalmazott, Székesfehérvár Önkormányzata köszönettel tartozik a szövetségnek, amiért a gyerekek számára rendkívül népszerű programmal egészíti ki a tábor eseményeit.

A lövészetverseny eredményeit hagyományosan az utolsó előtti napon hirdeti ki a szövetség, az elismeréseket Antal László elnök adta át. Az első helyen Szilágyi Tamás, a második helyen Bihari Armand, míg a harmadik helyen Gergely Mia végzett, különdíjat kapott Németh Szabolcs és Süveges Vivien. A szervezet megajándékozta a tábor vezetőjét, és mindazokat, akik anyagi hozzájárulásukkal és személyes jelenlétükkel, sportági iránymutatással segítették a programokat.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >