Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Székesfehérvári Királyi Napok hétfői programjai
A Székesfehérvári Királyi Napok hétfői programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. augusztus 12.
A vasárnap esti megnyitót követően három napon át ismerkedhetnek az érdeklődők a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválra érkezett nemzetek kultúrájával. A tánccsoportok kézműves foglalkozásokkal, térzenével, táncházzal készülnek, esténként pedig a Zichy színpadon lépnek fel. A Székesfehérvári Királyi Napok eseményei a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj, a Deák Dénes Díj és a Deák Dénes Ösztöndíj átadásával folytatódnak.

 

 

A Székesfehérvári Királyi Napok keretében ismét városunkban érkezett a világ. A XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevői a Mátyás király emlékmű előtt, a Táncházban és a Zichy színpadon mutatkoznak be. A délelőtti események 11 órakor kezdődnek a Mátyás király-emlékmű előtt. A rögtönzött szabadtéri játszótéren ügyességi és eszközös gyermekjátékokat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki azok, akik bekapcsolódnak a macedón és a kolumbiai csoportok zenés foglalkozásaiba.

Kanada, Brazília és Tajvan képviselői a Táncházban kialakított Királyi Gyermekjátszóban gyermekjátékokat, körtáncokat tanítanak. 16 órától kicsik és nagyok kipróbálhatják, hogyan játszanak, táncolnak és dalolnak a családok a világ más tájain.  17 órától a Mátyás király-emlékműnél kanadai és brazil népzenét játszanak, majd 18 órától a Zichy ligeti színpadon a külföldi csoportok fellépői közül Macedónia és Tajvan, valamint a „Fölszállott a páva Székesfehérvárra” műsor (Debreceni Hajdú Táncegyüttes – Szinvavölgyi Néptáncműhely – Alba Regia Táncegyüttes) résztvevői lépnek színpadra. Majd a Táncházban 21.30 órától Szlovákia, Indonézia és Törökország táncosai lesznek a fergeteges mulatságot ígérő nemzetközi folkest fellépői.

A Székesfehérvári Királyi Napok negyedik napján, augusztus 12-én 16 órakor adják át a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíjakat, a Deák Dénes Díjat és a Deák Dénes Ösztöndíjat. A hagyományokhoz hűen az ünnepségnek a Bory-vár ad otthont.

A Székesfehérvári Királyi Napok részletes programja az alábbi linken megtalálható: https://kiralyinapok.szekesfehervar.hu/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >