Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow IV. Béla király történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház
IV. Béla király történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. augusztus 13.
Szabó Magda Béla király című történelmi drámáját mutatja be a Szabad Színház társulta a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Az előadások augusztus 15-16-án, csütörtökön és pénteken 20.00 órakor kezdődnek a Szent István Király Múzeum Rendházának belső udvarán. Jegyek az Igézőben kaphatóak, de Facebook-on és e-mailben is igényelhetőek.

 

gy, a környezetével és önmagával is vívódó ember drámáját kísérhetjük figyelemmel csütörtökön és pénteken este a Szabad Színház előadásán. A darab egy hosszútávra gondolkodó királyként mutatja be IV. Bélát, akinek a nemzet érdeke lebeg a szeme előtt. Rendet és békét akart, ám kormánya és családja támogatásának hiányában, ellenszélben kellett újjáépítenie hazáját. A tatárjárás előtti politikájával ellentétes kurzust kellett megvalósítania, ő maga nevezte ezt a politikát „renovatio regni”-nek, azaz az ország megújításának.

A nézők egy elgondolkodtató, fordulatos dráma részesei lehetnek egy kihívásokkal teli korból. A történelmi áthallásokban és historikusok groteszkekben gazdag előadást ajánlják mindazoknak, akik érzékenyek az őket körülvevő világra. A főszereplőt Balogh Mihály, a feleségét, Laszkarisz Máriát Szabó Anett alakítja, a darabot Nagy Judit rendezte.

Belépőjegyek válthatók az Igézőben minden munkanapon 14.00 órától, valamint igényelhetőek az Igéző közösségi oldalán vagy e-mail címén: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Kedvezőtlen időjárás esetén az előadást az Igézőben tartják meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >