Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
EHF-kupa: Búcsú Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 16.

ImageHiába volt a mérkőzés jelentős részében méltó ellenfele Fehérép Alcoa FKC a CS Rulmentul-Urban Brasov csapatának, két hullámvölgy megpecsételte a fehérváriak sorsát. - kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől - Az első félidőben négyről egy gólra, valamint a második elején kialakult nyolcgólos különbségről még négygólosra vissza tudott jönni az FKC, de végül a hazaiak nyertek 36-27-re, és jutottak a legjobb nyolc közé.

EHF-kupa, nyolcaddöntő, második mérkőzés:

CS Rulmentul-Urban Brasov – Fehérép Alcoa FKC 36-27 (19-15)

Brassó, 1500 néző Vezette: Van der Helm, Wiebrands (HOL)

Brasov: Munteanu, Barbu (kapusok), Barbosa 6 (2), Neagu 5, Vizitiu 5 (3), Amariei 4 (2), Stanca 4, Horvat 3, Niculae 3, Alexandrescu 2, Woo 2, Sorodoc 1, Vintila 1, Barcan. Vezetőedző: Herbert Müller

FKC: Petróczi, Djeric és Szikora (kapusok), Trishchuk 8 (1), Kamper 5, Siti 4 (2), Vijunaite 3, Lévai 2, Szegedi 2, Vaszari 2, Bernataviciute 1, Emberovics, Nikolic. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 7/10 (Amariei, Barbosa és Vizitiu hagyott ki egyet-egyet);

3/3 Kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc

 

Az eredmény alakulása:

5. perc: 4-3, 10. perc: 8-5, 15. perc: 12-8, 20. perc: 14-11, 25. perc: 15-14; 35. perc: 23-17, 40. perc: 26-20, 45. perc: 28-24, 50. perc: 30-24, 55. perc: 32-25. Továbbjutott: CS Rulmentul-Urban Brasov 69-60-as összesítéssel.

 

A mérkőzésről…

- A fehérvári mérkőzéshez hasonló Brassó-előnnyel érkeztek a csapatok az utolsó negyedórához – míg az első mérkőzésen a hajrá 9-6-tal az FKC-é volt (24-27-ről 33-33), a visszavágón 8-3-ra Herbert Müller tanítványai nyerték a záró tizenöt percet (28-24-ről 36-27).

- A Brassó utolsó kilenc góljából Patricia Vizitiu lőtt egymaga ötöt. A fiatal balkezes játékos háromszor hetesből, kétszer akcióból volt eredményes. Sőt a negyedik általa végrehajtott büntető után is a hálóba került a labda, ám mivel rálépett közben a hetes vonalra, a játékvezetők érvénytelenítették a találatot.

- Vtartásunk! Kétszer is visszakapaszkodtunk a meccsbe: először az első félidő második felében, amikor 12-8-ról bő tízperc alatt 15-14-re, majd a második játékrész balul sikerült kezdete után 26-18-ról 28-24-re jöttünk fel.

- Mégis a szombati a Fehérép legsúlyosabb veresége volt tétmeccsen ebben a szezonban.

 

Edzői nyilatkozatok

Herbert Müller, a CS Rulmentul-Urban Brasov vezetőedzője:

„Ne tévesszen meg senkit a meccs végére kialakult kilencgólos különbség: a Fehérép legyőzése sokkal keményebb feladat volt, mint a szerdai Valcea elleni győzelmünk. Ez a mérkőzés emocionális töltésben, intenzitásban és színvonalban is felülmúlta hétközi bajnoki rangadónkat. Ezért is örülök különösen a sikerünknek, és gratulálok mindkét csapatnak. A nézők egy igazi nemzetközi kupacsatát láthattak, ami nagyon jó hírverése volt a női kézilabdának.”

 

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője:

Mennyire vagy elégedett csapatod teljesítményével?

„Ez a mérkőzés is hullámzóra sikerült. Voltak olyan részek, amikor nagyon jól helytálltunk, sőt egyenrangú ellenfélként tudtuk felvenni a küzdelmet a brassóiakkal. Ez akkor volt, amikor jól működött a visszarendeződésünk, a megbeszéltek szerint végrehajtott védekezésünk kapusteljesítménnyel is párosult. Már a sorsoláskor is tudtuk, hogy a Brasov nagyon komoly játékosállománnyal rendelkező csapat. A nemzetközi élvonalban is a legjobbak közé tartozó játékosok ellen játszani mindig jó alkalom a tanulásra, és hozhat számunkra pozitívumokat a vereség ellenére is. Remélem, hogy a fiataljaink erőt merítenek ebből a párharcból, testközelből láthattuk merre halad a kézilabda, és merre kell nekünk is mennünk.”

A magyar csapatok hétvégéje elég szomorúra sikerült, hiszen a Fehérép mellett a DVSC és az FTC is búcsúzni kényszerült a nemzetközi porondról. Gyengül a magyar bajnokság színvonala, vagy inkább csak a nem túl szerencsés sorsolás a magyarázat?

„A DVSC minimális különbséggel, balszerencsésen esett ki, míg a másik két csapat valóban nagyon erős, végső győzelemre is esélyes ellenféllel került szembe. Az is tagadhatatlan ugyanakkor, hogy az utóbbi években némileg esett a női bajnokság színvonala, ami hosszabb távon nézve éreztetheti hatását a nemzetközi szereplésben is. Ennek mértékét igazából csak a következő évek fogják megmutatni.”

Mostantól kizárólag a bajnokságra kell koncentrálnotok a tavasszal…

„Igen, három versenysorozatban voltunk érdekeltek, ám már csak a bajnokság maradt, ahol még bebizonyíthatjuk, mennyit is tudunk. Innen kezdve mindenki egyetlen területre fókuszálhatja energiáit, mindig a soron következő bajnokira kell százszázalékosan koncentrálnunk. Lépcsőfokonként kell előre haladnunk, így most keddtől a Nyíradony elleni mérkőzésre készülünk. Azt kértem a lányoktól, hogy az EHF-meccsen időszakonként nyújtott, nemzetközi szinten is gyorsnak mondható sebességgel játszott játékunkat próbáljuk meg átülteti a soron következő meccseinkre is. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor bármely hátralévő mérkőzésünkön komoly győzelmi esélyeink vannak.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >