Kezdőlap
Kezdjük együtt az iskolát! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 14.
Szeptemberben ismét megnyitja kapuit az iskola, ami sok szülőnek és gyereknek jelent nehézséget, hiszen nem könnyű visszazökkeni a nyári szünet és szabadság után a dolgos hétköznapokba. A Kolibri Kiadó iskolakezdő ajánlatával, azonban gyerekjáték lesz az évindítás! Legyen szó a olvasni tanulásról, a nagyobbaknak történelemről vagy biológiáról garantált lesz a nevetés és jókedv, mivel játszva tanulni a legjobb dolog a világon! A Kolibri Kiadóval nemcsak olvasni gyerekjáték, de tanulni is!

 

 

Történelem:

 

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból (ill. Rátkai Kornél és Bertóthy Ágnes)

Korosztály: 10+ évesek

Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti.

Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást.

És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.

 

Képtalálat a következőre: „Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból”

 

 

Frank Schwieger: Caesar és bandája

Korosztály: 10+ évesek

Tudod-e, melyik római hős fizet a jobb kezével élete legnagyobb baklövéséért, vagy azt, hogyan menti meg öt gágogóbajnok a Capitoliumot? Nem?

Na, és azt hallottad már, miért csavarja magát szőnyegbe Kleopátra, a gyönyörű egyiptomi királynő? Vajon mit használtak vécépapír helyett a rómaiak…?

Ha szívesen villognál egyedülállóan vicces történelmi tudásoddal, ez a könyv telitalálat!

 

Képtalálat a következőre: „Frank Schwieger: Caesar és bandája”

 

 

Frank Schwieger: Zeusz és bandája

Korosztály: 10+ évesek

Érdekel a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.

Tudod-e, miért bújtatja anyja Akhilleuszt, a majdnem sebezhetetlen hőst lányruhába, vagy azt, hogyan vágja át Aphrodité a két riválisát a szépségkirálynő-választáson? Nem? És hallottad már, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján?

Akár igen, akár nem, ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ki ne add a kezedből ezt a könyvet! Istenkirály sztorik – kizárólag a legvagányabbaknak! Vigyázat, a könyv súlyos, nyolc napon túl gyógyuló nevetőizomgörcsöket okozhat!

 

Képtalálat a következőre: „Frank Schwieger: Zeusz és bandája”

 

 

Olvasás:

 

Bosnyák Viktória – Sipos Nikolett: Mantyusok – Munkafüzetek (ill. Rippl Renáta)

Korosztály: 6-10 évesek

Bosnyák Viktória Mantyusok-sorozata hiánypótló. A történetek kalandosak és életszerűek, a szöveg nehézségi foka pedig figyelembe veszi a kezdő olvasók tudásszintjét. A betűtípust az olvasási nehézségekkel küzdők igényeinek megfelelően alakítottuk ki, szakemberek segítségével.

És most megjelent a kötetekre szabott, fejezetenként haladó és az egész könyvet feldolgozó munkafüzet is — akár otthoni, akár iskolai használatra! Segítségével könnyedén fejleszthetők a szövegértési és nyelvhelyességi készségek, de találunk benne kreativitást ösztönző feladatokat is. A mantyusokkal még a tanulás is élvezetes!

 

Képtalálat a következőre: „Bosnyák Viktória – Sipos Nikolett: Mantyusok”

 

 

 Biológia:

 

JÖN! JÖN! JÖN!

Katharina von der Gathen – Anke Kuhl: Az állatok szerelmi élete

 

Korosztály: 12+ évesek

Gondolkodtál már azon, hogy az állatok is lehetnek szerelmesek vagy féltékenyek? Melyik állatot lehet levenni a lábáról egy szép szerelmes dallal és ki az, akinek csak az ajándékok számítanak? Hogyan harcol az izomagy pézsmatulok társáért? Kik azok, akik biztosra mennek, és miért fáj néha a szerelem? Milyen anyuka a hátizsákos óriás-tutajpoloska és milyen az élet egy szurikáta családban?

Ha téged sem hagynak nyugodni ezek a kérdések, ez a könyv éppen neked való!

Az állatok szerelmi életéből nemcsak ezekre találod meg az választ, de megtudhatod, hogy a legkülönfélébb állatok:

• hogyan ismerkednek,

• milyen sokféle és meglepő módon élnek szexuális életet,

• hogyan hozzák világra

• és miként nevelik fel az utódaikat.

Ebben a könyvben sok vicces és meglepő, hátborzongató és különleges, ismerős és szokatlan dolgot találsz majd az állati szerelem végtelen sokféleségéről. Egyvalami azonban egészen biztos: semmi sem lehetetlen!

Botrány? Nem. Ez csak biológia!

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >