Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérváron gyakorlatukat töltő olasz diákokat köszöntöttek
Fehérváron gyakorlatukat töltő olasz diákokat köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 15.
Székesfehérvár olasz testvérvárosából, Centoból érkezett szakképzős mérnökhallgatókat fogadott Mészáros Attila alpolgármester a Városházán. A két fiatal egy centoi ösztöndíjprogram keretében érkezett a városba, és a Harmannál töltötte gyakorlati idejét az elmúlt négy hétben.

 

 

Cento város Önkormányzata indította el azt az uniós projektet, melynek célja, hogy a fiatalok egy hónapig egy külföldi cégnél szerezzenek gyakorlatot, és fejlesszék képességeiket, tudásukat a mérnöki szakterületen. Az olasz testvérváros többek között Székesfehérvár partnerségét kérte a projekthez, a fehérvári Harman cég pedig vállalta, hogy fogadja a fiatalokat, és gondozza a képzésüket.

A két fiatal, Martina Calamusa és Nicolo' Ingargiola otthon előkészítő mérnök-szakképzésen vesz részt, egyikük a Harman tervezőmérnökségénél, másikuk a folyamatmérnökségen kapcsolódott be a munkába. Egy duális mentor közreműködésével jól beilleszkedtek a magyar munkacsapatba, megismerték a modern gyártókörnyezetet és a cég mindennapi működését. Szabadidejükben bejárták Székesfehérvárt, igyekeztek minél jobban megismerni a várost, illetve voltak Budapesten és a Balatonnál is.

A fiatalokat, valamint Temesvári Ilona szakoktatót és Németh Tibort, a Harman szakmai képzésekért felelős csoportvezetőjét Mészáros Attila köszöntötte a Városházán. Székesfehérvár alpolgármestere úgy fogalmazott, a gyakorlati projekt fontos egyrészt a testvérvárosi kapcsolat szempontjából, hogy ne csak közéleti, hanem oktatási, kulturális szinten is legyen együttműködés. Másrészt lényeges a duális gyakorlati képzés szempontjából is, melynek terén nagyon sok előrelépés történt az elmúlt években.

Mészáros Attila kiemelte, fontos, hogy olyan várost építsünk, ahol a fiatalok megtalálják a számításaikat, a jövőjüket. Ennek egyik pillére a közép- és felsőfokú oktatás fejlesztése. Fehérvár az ország egyik gazdasági erőcentruma, ahol elengedhetetlen a képzés és a munkaerő biztosítása a heterogén ipar számára, amelyben egyre nagyobb szerephez jut a robotika, az automatizálás.

Az alpolgármester bemutatta a Városházát, kiemelten a Dísztermet az olasz vendégeknek és kísérőiknek, de beszélt az augusztus 20-i nemzeti ünnepről és a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvényeiről is. Reményét fejezte ki, hogy a fiatalok jól érezték magukat a városban és a Harmannál, és sok hasznos tapasztalatra tettek szert.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >