Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow 24 éve megunhatatlan!
24 éve megunhatatlan! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 16.
Igazi karneváli felvonulással és bámulatos búcsúgálával ért véget a XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál. A 18.30 órakor a Táncháztól indult együttesek utoljára vonultak végig a Belvároson a házigazda Alba Regia Táncegyüttes vezetésével, egészen a Zichy ligetben felállított színpadig, ahol nézők ezrei várták őket.

 

 

Színpompás nemzeti kosztümök, töröksípok, hegedűk, dobok, ének, tánc, mosoly és taps töltötték meg a Belvárost a Székesfehérvári Királyi Napok keretében XXIV. alkalommal megrendezett Nemzetközi Néptáncfesztivált záró felvonuláson és gálán. A világ négy égtájáról érkezett, nyolc nemzetet képviselő csoportok a vasárnapi nyitány után az utolsó műsorukkal még emlékezetesebbé tették az elmúlt napok eseményeit.

A fiesztahangulat már a Malom utcából a Mészöly Géza utcán elkezdődött, majd a Városház tér – Fő utca útvonalon folytatódott, hiszen a búcsúzó észak-macedóniai, tajvani, török, brazil, szlovák, kolumbiai, kanadai, indonéz csoport és a házigazda Alba Regia Táncegyüttes hagyományosan az utcákat betáncolva jutott el a Zichy ligetben felállított színpadig, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester búcsúzott tőlük és a táncfesztivál közönségétől: „Nagyon jó most végignézni a téren, hiszen rendkívül sokan vagyunk itt. Délelőtt a Városházán láthattuk vendégül a táncegyütteseket, akik mindannyian kiemelték, hogy milyen hálás és lelkes, a kultúrára fogékony a székesfehérvári közönség! Köszönjük, hogy itt voltak, és ilyen szeretettel mutatták meg nekünk saját zenéjüket és táncaikat. Bízom benne, hogy jól érezték magukat Székesfehérváron, elviszik az itt élők vendégszeretetét, és szívesen térnek majd vissza! Mindenkinek felejthetetlen estét és jó szórakozást kívánok!”

A pezsgő hangulatú búcsú gálán a csoportok tíz-tíz perces műsorukkal búcsúztak a koronázóvárostól, köszönték meg Székesfehérvár vendégszeretetét, a fesztiválszervezők és a fesztiválon dolgozó önkéntesek odaadó, kitartó munkáját.

Még szinte véget sem ért a XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál, de már megkezdődött a jubileumi XXV. fesztiválra való felkészülés és visszaszámlálás, amelyig alig 361 napot kell csak várni. A negyedévszázados fesztivál jövő évi, óriási ünnepi logóját a színpadon Majoros Andor fesztiváligazgató vette át.

A Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztiválja azonban még nem ért véget idénre: ma a VII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenei Fesztiválra várják a közönséget, augusztus 17. és 19. között pedig napközben Koronázási Ünnepi Játékokat, esténként könnyűzenei koncerteket, valamint a Koronázási Szertartásjátékot rendeznek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >