Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több mint 30 millióból újult meg a Csemete Bölcsőde főzőkonyhája Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. augusztus 16.
Befejeződött a Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde főzőkonyhájának teljes körű felújítása. Az Önkormányzat által finanszírozott, 32 millió forintos beruházás keretében a konyhát és a hozzá tartozó technikai helyiségeket is korszerűsítették. A felújítás a nyílászárók cseréjével folytatódik a közeljövőben.

 

 

Az elkészült munkálatokat bejárás során nézte meg dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.

A Székesfehérvári Csemete Alapítvány épületét eredetileg is bölcsődének tervezték saját főzőkonyhával és hőközponttal. A konyhát a kezdetek óta nem újították fel, a burkolatok elhasználódtak, a gépészeti berendezések elavultak, a csempék folyamatosan, több helyen leváltak a vizesedés miatt. Húselőkészítőt eredetileg nem terveztek az épületben, ez azonban a mai követelmények szerint már kötelező, így most az is készült.

A főzőkonyha alapterülete változatlan maradt, csak az egyes egységeké változott az átalakítás miatt. Kialakítottak egy húselőkészítőt, egy új tálalóablakot és egy a friss levegőt bevezető csatornát, új eszközként pedig beszereltek egy mosogatógépet. A teljes konyhaüzemben új csempeburkolat és csúszásmentes padló készült, illetve kicserélték az álmennyezetet is. Ugyancsak felújították a konyhai dolgozók szociális helyiségeit, a mosdókat, a zuhanyzókat és az étkezőt. A munkálatokat a Városgondnokság szakemberei végezték el mintegy négy hét alatt.

Az intézmény nyílászáróinak egy részét már korábban kicserélték. A közeljövőben a családi bölcsődei rész és az irodai egység ablakait újítják fel 15 és félmillió forint értékben, ezzel válik teljessé a nyílászáró-csere.

A megújulás kapcsán látogatást tett az intézményben dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki hangsúlyozta: a bölcsődék, az óvodák nagyon fontosak, mert gyakorlatilag nincs olyan család, aki előbb vagy utóbb ne kerülne kapcsolatba ezekkel az intézményekkel. Kiemelt figyelmet érdemelnek azok az intézmények, ahol a legkisebbekre vigyáznak, hiszen lényeges, hogy a szülők biztonságban, jó körülmények között hagyják a gyermekeiket. A Csemete Bölcsőde régóta stabilan, a családok megelégedésére működik, amiért köszönet jár a dolgozóknak. Bár az intézmény működtetője nem az Önkormányzat, mégis igyekszik ugyanolyan figyelmet fordítani rá, mint a városi fenntartású bölcsődékre.

Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője a bejáráson elmondta, mindig szívesen megy a Csemete Bölcsődébe, ahol nagyon kedves, odaadó munkahelyi közösség dolgozik. A gondozók a szeretetre és bizalomra építik a munkájukat, és ezeket az értékeket kölcsönösen meg is kapják a szülőktől is. Ez nagyon nagy érdeme az intézménynek!

A Székesfehérvári Csemete Alapítvány elnöke, Palkovics Józsefné köszönetét fejezte ki azért, hogy az Önkormányzat nagy figyelmet fordít a bölcsődéjükre, és a Közgyűlés megszavazta a felújítás támogatását. Köszönetét fejezte ki a szülőknek, valamennyi dolgozónak, A Városgondnokságnak, kiemelten a felújítást elvégző szakembereknek, továbbá a 7. számú Bölcsődének, amely a beruházás néhány napos elhúzódásának idejére befogadta azokat a csemetés gyerekeket, akik folyamatos ellátást igényeltek.

A köszöntőket követően a vendégek bejáráson nézték meg a felújított konyhát és a kapcsolódó helyiségeket. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >