Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mosollyal töltik meg a világot, mosollyal töltik meg Fehérvárt
Mosollyal töltik meg a világot, mosollyal töltik meg Fehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 16.
Ünnepi fogadáson vettek részt a Városháza Dísztermében csütörtökön délelőtt a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztiválon résztvevő csoportok. Brazília, Indonézia, Kanada, Kolumbia, Macedónia, Szlovákia, Tajvan és Törökország táncosait Székesfehérvár polgármestere köszöntötte. A fesztivál délután belvárosi felvonulással, majd este gálával zárul a Zichy-színpadon.

 

 

A fesztivál régi, szép hagyománya, hogy a Székesfehérvári Királyi Napok kapcsán a Nemzetközi Néptáncfesztiválra érkezett tánccsoportok ellátogatnak a Városházára. Az idei évben sem volt ez másképp, csütörtök délelőtt Székesfehérvár polgármestere a Díszteremben köszöntötte a brazil Companhia Barrica do Maranhão, a kanadai Les Chamaniers de Saint-Hyacinthe, a kolumbiai Compania Nacional de Danza Folclórica Herencia Viva, az indonéz Krida Budaya Universitas Indonesia, macedón MEGDAN, az szolvák Folklórny súbor Háj, a török Youth Taipei Dance Theater és a török ARMES Folk Dance Association táncegyütteseket, illetve a szervezőket, Majoros Andor fesztiváligazgató vezetésével.

Dr. Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki a csoportoknak azért, hogy megismertetik a várossal saját kultúrájukat, ezzel mosolyt csalva a fehérvári nézők arcára és szívébe. „A nagy múltú történelmi város ezeréves történetében mindig fontos szerepet játszott a kultúra, a tánc és a zene, ezért is áll kiemelt helyen ez a nemzetközi fesztivál a rendezvényeink között!” – fogalmazott a polgármester. Megköszönte, hogy 24 éve már, hogy a világ ezer arcú kultúráját hozzák el ilyenkor augusztusban a fellépő csoportok Székesfehérvárra: „Táncukkal jókedvvel és mosollyal töltik meg a világot, töltik meg városunkat”

A köszöntő után a csoportok énekkel és zenével köszönték meg a polgármester kedves szavait.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >