Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 17-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 16.
A Koronázási Ünnepi Játékok hétvégéjén a családi programok királyi programokat nyújtanak: a hagyományos elemek mellett óriás sakkal, légtornász mesével és lovagi tornával. Szombaton este mutatják be a IV. Béla királyt és uralkodását megjelenítő grandiózus szertartásjátékot, a Zichy-színpadon az Artisjus-díjas Rúzsa Magdi lép fel.

 

 

Az Árpád-házi királyok korának hangulatát, játékait, szokásait elevenítik meg a Koronázási Ünnepi Játékok családi programjai a háromnapos hétvégén. A Belváros utcáin mutatványosok, régizene-együttesek szórakoztatják a járókelőket, a jósok utcájában boszorkányok mondanak jövendőt, a hagyományőrzők idén is beköltöznek a Zichy ligetbe, és közelebbről is megismerhetjük a magyar királyokat – például az ágbogozó játék vagy az akrobatikus történelemóra-színház előadásaiból. Újdonság lesz az élő óriás sakk, a bátor jelentkezőkre váró lovagi torna és az eget-földet összekötő középkori légtornász mese.

A Zichy-színpadon a Máté Péter-, Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas Rúzsa Magdi lép fel 19.30 órakor: a vajdasági származású népszerű énekesnő koncertről koncertre, előadásról előadásra, lemezről lemezre tesz bizonyságot nemcsak énekesi, hanem dalszerzői kvalitásairól. Szélsőséges időjárás esetén a program elmarad.

Szombaton este lesz a Koronázási szertartásjáték bemutatója: IV. Béláról szól Az élet magja című darab – a második honalapító királyról, Szent Margit édesapjáról és koráról mesélő látványos előadásban táncosok, színészek és zenészek együtt lépnek színpadra a Nemzeti Emlékhely szakrális terében. A főbb szerepekben Lábodi Ádám, Kubik Anna, Varga Lili, Sághy Tamás és Mihályi Győző színművészeket láthatjuk.

Interaktív fényjátékkal bővül a fényes programok sora: a Virágórával szemközti ház homlokzatán különleges, 3D-s kirakós játék várja a látogatókat, 27 virtuális kockából kell kirakni a valódi épület képét. A kockákat az Országzászló térről lehet majd irányítani, Falvay Miklós médiaművész másik falfestő játékát pedig a Mátyás király-emlékműnél lehet kipróbálni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >