Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai
Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 19.
A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából idén is hat testvér- és partnervárosból érkeztek vendégek. A delegációk Székesfehérváron töltött napjaik alatt látogatást tesznek több Fejér megyei nevezetességnél, részt vesznek a Koronázási Szertartásjátékon, illetve programjaik között kiemelt helyet foglalt el az elmúlt évek nagy helyi beruházásainak megtekintése is: a gyulafehérvári, gyergyószentmiklósi és schwäbisch gmündi vendégeinket Mészáros Attila alpolgármester kalauzolta végig Sóstón.

 

 

Székesfehérvár legjelentősebb fejlesztését járták be a Sóstón Mészáros Attila alpolgármesterrel a Gyulafehérvárról, Gyergyószentmiklósról és Schwäbisch Gmündből érkezett testvér- és partnervárosi delegációk.

„A fertős jellegű, 218 hektáros terület Székesfehérvár legnagyobb egybefüggő zöldfelülete, helyi és országos védettséget is élvez. Ez a terület ad otthont 7 orchidea- és több mint 150 madárfajnak, valamint sok más élőlénynek. Itt él például az egyik sirályfaj legnagyobb Európában fellelhető kolóniája is. Az elmúlt évtizedekben a tó vízgyűjtő területének lecsökkenése miatt azonban veszélybe került a terület fenntarthatósága, ezért volt szükség egy átfogó, ökológiai szemléletű rehabilitációra, amelyet Magyarország Kormánya finanszírozott.” – mondta Mészáros Attila alpolgármester a Sóstó Természetvédelmi Terület beruházásról.

A látogatás alkalmával az alpolgármester kitért a terület környezetvédelmi jelentősége mellett annak közösségformáló szerepére is. Körbevezette a delegáció tagjait az 500 négyzetméteres stégen, megmutatta a játszótereket, a szabadtéri kondiparkot és megnézték a Sóstó Látogatóközpontot is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >