Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban palesztín kortárs képzőművészek
A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban palesztín kortárs képzőművészek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. augusztus 21.
Augusztus 22-én 18:00 és 20:00 óra között második alkalommal mutatja be a Károlyi József Alapítvány a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban a palesztín kortárs képzőművészek alkotásait, a Csókakői Nemzetközi Művésztelepen töltött tartózkodásuk zárásaként.

 

 

Ritkán, hogy palesztín képzőművészek találkozzanak egymással, köszönhetően a diaszpórának, a jogi-, technikai-,  illetve politikai akadályoknak -, mégis sikerült harmadszorra 7-et meghívni, és egy semleges közegben összehozni őket egy hosszabb időszakra, amely időszak kétségtelenül újjabb benyomásokkal gazdagíthatja művészetüket.

A művészek két hetet töltenek a festői szépségű Csókakőn, amely helyet ad egy természetvédelmi területnek is, és csupán 70km-re van a fővárostól, Budapesttől. Itt tartózkodásuk alatt minden szükséges eszközt megkapnak a kreatív alkotáshoz, mindemellett városnézéssel, muzeum látogatásokkal és gasztronómiia élményekkel színesítjük  programjukat.

A projekt a következő két célt tűzte ki maga elé: az egyik cél az, hogy be tudjuk mutatni a leghíresebb palesztín kortárs képzőművész mestereket, munkáikat a magyar közönségnek, a másik cél pedig, hogy Európaszerte, illetve világszerte megismertessük a palesztín képzőművészetet, és a projektben résztvevő mestereket. Folytatva az eddigi összejövetelek hagyományait, az idén is készitünk egy 50 perces dokumentumfilmet a művésztelep idei munkájáról, melyben megjelennek a találkozón résztvevő művészek és műveik. A kiállítás alkalmával a hazai kurátorok és magyar művészek is megismerkedhetnek a művészekkel és munkáikkal. 

Károlyi kastély, Petöfi u. 2 Tel 06 21 311 04 22 ; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >