Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
XX. Aranybulla Művészeti Napok a hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. augusztus 23.
A hétvégén huszadik alkalommal rendezik meg az Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban. Az ünnepi programok augusztus 23-án, pénteken Horváth Levente sepsiszentgyörgyi festőművész kiállításának megnyitójával kezdődnek, majd a Kormorán Együttes ad koncertet, míg augusztus 24-én, szombaton Varga Miklós és a Band koncertjére várják a közönséget.

 

 

"A városban zajló nagyszabású rendezvények után most egy csendesebb, családiasabb ünnepre hívjuk Öreghegyre a székesfehérváriakat. Az Aranybulla Művészeti Napok augusztus 20-a után, de még az iskolakezdés előtt kínál meghitt programokat. Nagy szeretettel várunk mindenkit az idén is." – mondta el Östör Annamária önkormányzati képviselő a jubileumi rendezvény kapcsán. Hozzátette, az Aranybulla Napok programjai egyben a 2022-es emlékévre való felkészülés fontos állomását is jelentik. 

Kiss Dorottyától, A Szabadművelődés Háza igazgatójától megtudtuk, hogy az Aranybulla Művészeti Napokat annak idején Tóth István igazgató indította útjára, azzal a céllal, hogy egy rendezvényen belül több művészeti ág is bemutatkozhasson. „Hagyományosan ebben az évben is lesz kiállítás és két koncert. A kiállításra minden évben vagy Székesfehérvár egy testvérvárosából, vagy egy határon túlról érkező művészt hívunk meg. Ebben az évben Sepsiszentgyörgyről jön hozzánk Horváth Levente, restaurátor, festő, akinek kedvenc témája a pajtaábrázolás.” – mondta el az igazgató. A kiállítás megnyitóját augusztus 23-án, pénteken 18 órától rendezik meg. A további programokról kiemelte, hogy a pénteken 20 órakor kezdődő Kormorán- és a szombaton szintén 20 órakor kezdődő Varga Miklós-koncerteket az időjárás-előrejelzések alapján az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében tartják majd.

Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház vezetője hangsúlyozta, hogy minden rendezvény ingyenesen látogatható. „Az idei programok is kapcsolódnak lelkiségükben az Aranybulla nevéhez. Fontos számunkra, hogy olyan előadókat hívjunk meg ezekre a jeles alkalmakra, akiknek fontos a magyar kulturális örökség őrzése, valamint a hagyományok és a népi kultúra ápolása.” – emelte ki a szervező.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >