Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A camera obscurától a fotogramokon át a fekete-fehér divatfotóig Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 23.
Egy hét múlva a Magyar Fotográfia Napját ünnepelhetjük a Csók Képtár kiállításában: a programelemek között camera obscurás fotográfiai mutatvány, fotogramkészítés, a tárlat képeihez kapcsolódó fotókészítő bemutató és workshop is szerepelnek. Este a képpel és a prózában való történetmesélésről is hallhatunk, majd zongoraimprovizáció zárja a rendezvényt.

 

 

A Csók István Képtár a Magyar Fotográfia Napjának a közös ünneplésére hívja az érdeklődőket: augusztus 29-én, csütörtökön 16 órától egészen 22 óráig szerveznek programokat a Híresek és képek című kiállításban.

Sötétedésig csodálhatjuk a tangóharmonikával kísért interaktív camera obscura fotográfiai bemutatót. Mosberger Róbert megmutatja, hogyan lehet a legegyszerűbb eszközzel felvételeket készíteni, fényképpé napfénymásolni és előhívni. A camera obscura sátort és -rajzasztalt magunk is kipróbálhatjuk.

A festészetet és a fényképezést összekötő fotogram az avantgárd művészetében jelent meg nyitott műfajként: az izgalmas technika a fényérzékeny anyag papírra kenéséből áll, majd a rá helyezett tárgyak, növények, tollak átvilágítása után jön az előhívás: 16-18 óra között készíthetnek fotogramokat az érdeklődők. 18.30 órától gyakorlatias bemutató és workshop kezdődik Kaunitz Tamással és Kiss Lászlóval, a képtárban kiállító alkotók munkái nyomán Hogyan készül a fotó? címmel: fekete-fehér polaroid divatfotót, portréfotózást, riportképet és tárgyfotót is készítenek.

Pillanatkép/pillanatpróza
címmel a két művészeti ág hasonlóságait és különbségeit tárja fel a történetmesélésre összpontosító programelem 20 órától. Ezt követően Darvas Kristóf improvizációs zongora-előadását hallgathatjuk meg a tárlat terében.

A rendezvényre ingyenes lesz a belépés, minden érdeklődőt szeretettel várnak!  


Részletes információ olvasható a https://www.facebook.com/events/2090366771271968/

oldalon. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >