Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ingyenesen látogatható szeptember 1-jéig a sóstói kilátó
Ingyenesen látogatható szeptember 1-jéig a sóstói kilátó Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 23.
Szeptember elsejéig mindennap ingyenesen látogatható a Sóstó Természetvédelmi Terület kilátója: a nyári vakáció utolsó tíz napján várják a kirándulókat a gyönyörű panorámát adó helyszínen – invitálta meg a látogatókat dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Látogatóközpont szerdától vasárnapig várja a családokat, csoportokat különböző túravezetésekkel és interaktív játékokkal.

 

 

A családok, a látogatók augusztus 23-a és szeptember 1-je között tíz napon keresztül ingyen mehetnek fel a Sóstó kilátójába, és élvezhetik a páratlan panorámát. Mindennap 10-18 óra között, folyamatos biztonsági őrzés mellett lesz nyitva a kilátó a vendégek számára.

„A város nemcsak egyik legmagasabb, de az egyik leggyönyörűbb panorámát adó helyén vagyunk: mesés a kilátás a Sóstó, a stadion és a város felé is, nagyon szép dolgokat lehet itt látni. Szeretnénk, hogy ebben minél többen tudjanak gyönyörködni.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester, és arra biztatta az embereket, hogy használják ki a lehetőséget, fotózzanak, és a csodálatos környezetben készített képeket osszák meg a közösségi felületeken. Elmondta, hogy hamarosan megérkezik, és jövő tavasszal beszerelésre is kerül az a beléptetőrendszer, amely egyrészt biztonsági funkcióval is bír majd, továbbá alkalmas lesz mind a bankkártyás, mind a készpénzes fizetésre.   

Folyamatosan érkeznek csoportok és egyéni látogatók is a Sóstóra – a nyáriasnak ígérkező utolsó vakációs napokon is örömmel várják a kirándulókat tartalmas időtöltésre, fejezte ki F. Szegő Krisztina, a Fehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A központ szerdától vasárnapig, 10-18 óra között várja a nagyközönséget: itt az érdeklődők információkat kaphatnak a környezetről, a gyermekeknek, a családoknak ismeretterjesztő, illetve interaktív játékokat kínálnak. Továbbra is várják a jelentkezőket a túravezetésekre a természetvédelmi területen és a stadionban is, szombatonként például szakmai túravezetéseket hirdetnek természetvédelmi szakemberek vezetésével.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >