Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Épül Sóstón a vadmadárgondozó és a közösségi ház
Épül Sóstón a vadmadárgondozó és a közösségi ház Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. augusztus 23.
Helyszíni bejárást tartottak Sóstón: a szerkezetépítés befejező fázisa zajlik a vadmadárgondozó és a közösségi ház több mint 400 millió forintos beruházásánál, és hamarosan elkezdik a külső röpdék kialakítását is. A kivitelező a tervek szerint jövő februárban végez a munkával.

 

 

Folyamatban van Sóstón a vadmadárgondozó épület és közösségi ház kialakítása, ami a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programjának az utolsó állomása.  

A pénteki helyszínbejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester a több mint 400 millió forintos beruházásról elmondta, hogy mind a vadmadárgondozó, mind a közösségi ház fontos a városnak – az egyik a maga nemében különleges, a másik pedig egy városrész jogos közösségi igényét fogja szolgálni.

A kivitelező lebontotta az ingatlanon meglévő épületeket, és elvégezték a lőszermentesítéssel kapcsolatos munkálatokat. A vadmadárgondozó épület és a közösségi ház szerkezetépítésének a befejező fázisa zajlik jelenleg, folyamatban van a nyílászárók gyártása, és a kültéri röpdék előkészítési munkáit is most végzik, mondta el Szeredi Róbert, a DNA Development Építőipari, Kivitelező és Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője. A közműépítés feladatainak megoldása után következnek a röpdék és a belső munkálatok elvégzése is kezdődhet.

Mészáros Attila
alpolgármester elmondta, hogy ugyan a szélsőséges időjárás nem könnyítette meg a kivitelező munkáját, jelenleg úgy tűnik, hogy tudják tartani a jövő februári határidőt. Példaértékűnek nevezte a vadmadármentéssel foglalkozó kórház több évtizedes tevékenységét, amely a jövőben méltó körülmények között folyhat a vadmadárgondozóban. Dr. Berkényi Tamással folynak az egyeztetések az együttműködésről, a gondozónak – ahogy a teljes Sóstó területének is – a Városgondnokság lesz az üzemeltetője.  Az épületegyüttes több igényt és funkciót kielégít, ellát majd, a két épület mellett pedig a szép területhez illeszkedő tájépítészeti megoldásokkal alakítják ki a környezetet, illetve parkolókat építenek (a lezárások idején majd a Szárcsa Csárda mögötti új parkolót lehet használni) – tette hozzá az alpolgármester. 

A bejáráson részt vett Dr. Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház vezetője, Bozai István városgondnok és Csete Gábor, a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >