Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A szárazréti vonattragédia áldozataira emlékeztek
A szárazréti vonattragédia áldozataira emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Lugosi Balázs   
2019. szeptember 10.
A 37 esztendeje történt szárazréti baleset áldozataira emlékeztek a Farkasvermi úti vasúti átjáró melletti emlékműnél hétfőn, a tragédia időpontjában, dél előtt öt perccel. 1982. szeptember 9-én tizenhat ember halt meg, amikor a 37-es helyijáratos autóbusz összeütközött a Komárom felől érkező vonattal. Az áldozatok között nyolc gyermek is volt.

 

 

Az emlékezők, hozzátartozók virágokkal, koszorúkkal emlékeztek a baleset helyszínén felállított emlékműnél. Az áldozatok között sokan a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába jártak.

Kétyi József, akinek 29 éves felesége vesztette életét a balesetben, minden esztendőben megemlékezést szervez. Elmondta, hogy a hitből merít erőt ahhoz, hogy együtt tudjon élni a tragédiával.

„Nagyon nehéz, súlyos keresztet rótt ránk az Atyaisten, harminchét éve hordjuk a vállunkon. A szívünkben emlékeznünk kell és ezt a keresztet tartsuk jó magasra, hogy így is felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben a kis országban ne történhessen többé ilyen súlyos tragédia.” - mondta Kétyi József. „Nagyon sokan laknak még ma is Feketehegy-Szárazréten azok a hozzátartozók, akik elszenvedték ezt a tragédiát. 2000-ben ezért úgy döntöttünk, hogy emléket állítunk. Nemcsak a pozitív, a negatív események gondozása, ápolása is hozzátartozik a mindennapjainkhoz, így a szárazréti vasúti szerencsétlenség áldozatairól is, minden esztendőben, abban az időpontban, amikor megtörtént az esemény, megemlékezünk.” - hangsúlyozta Szigli István, önkormányzati képviselő.

A szárazréti áldozatokon kívül megemlékeztek a mohorai, a pörbölyi és a második siófoki szerencsétlenségek áldozatairól is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >