Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Három az egyben – minifutball fesztivált rendeznek
Három az egyben – minifutball fesztivált rendeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2019. szeptember 18.
A tavalyi nagy sikerű Fehérvár Kupa után idén is szervez kispályás tornát Székesfehérváron a minifutball szövetség. Sőt, ezúttal egy időben és egy helyszínen három eseményt is bonyolítanak majd vasárnap, a Csíkvári úti labdarúgó utánpótlásközpont műfüves pályáján.

 

 

A Fehérvár Minifutball Fesztivál sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy huszonkét csapat rúgja majd a labdát a három torna keretében. Nagy Lajos, a minifutball válogatott vezetője, az esemény egyik szervezője elmondta, délelőtt tíz órától zajlanak majd a meccsek.

„A három torna közül az egyik a tavaly is nagy sikerrel rendezett Fehérvár Kupa, amelynek keretében helyi kötődésű szervezetek, társaságok játszanak. Nagyon népszerű volt az előző évben, és ahogy akkor, idén is nevezett a rendőrség és a katasztrófavédelem egy-egy csapata is. A másik nyolccsapatos torna az üzleti kupa lesz, erre céges csapatok érkeznek az ország minden részéről. Számukra különösen nagy lesz a tét, mert a győztes indulhat majd az európai Business Cup rendezvényén. Ezen a két tornán tehát tizenhat együttes játszik majd a végső sikerért.” – mondta Nagy Lajos.

A vasárnapi fesztivál harmadik tornája különösen fontos minden szervező és a város számára is. Ezt ugyanis közepesen súlyos értelmi fogyatékossággal élők számára rendezik, hat intézményből érkeznek majd csapatok. Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke elmondta, jótékony célt is szolgál a fesztivál. „A szövetség számára kiemelten fontos a fogyatékkal élők bevonása a sportba, az a lelkesedés és tiszta öröm pedig, amellyel ők vetik magukat a küzdelembe, tulajdonképpen a sport lényege. A vasárnapi fesztiválon az üzleti kupa bevételét is az ő segítésükre fordítjuk, ebből a pénzből a szövetség sportfelszerelést vásárol számukra.”

A jótékony célt és a fogyatékosok integrációjának fontosságát Mészáros Attila alpolgármester is hangsúlyozta a sajtótájékoztatón. „Köszönet jár a szövetségnek a szervezésért. Székesfehérvár számára a tömeg- és szabadidősport és a fogyatékkal élő emberek integrációja is nagyon fontos, ez az esemény pedig mindezt együtt szolgálja. Emlékezhetünk a minifoci Európa-bajnokságra, vagy a tavalyi Fehérvár Kupára, ezek bizonyították, hogy a Fehérváron alakult Országos Minifutball Szövetség komoly tapasztalatokkal rendelkezik nagy események szervezését illetően. A vasárnapi rendezvény is illik ebbe a sorba” – emelte ki az alpolgármester.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a magyar válogatott is nagy erőpróba előtt áll, hiszen hamarosan utazik Ausztráliába, ahol a minifutball világbajnokságon vesz részt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >