Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Animált Székesfehérvár
Animált Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. szeptember 18.
Videóklip készült a Fehérvár dalhoz. Kremniczky Géza néhány évvel ezelőtt íródott szerzeményéhez a város felkérésére készült egy animációt és hagyományos felvételeket egyaránt alkalmazó klip. A felvételt már be is mutatták az alkotók a Városházán, és már elérhető a Youtube-on is.

 

 

Hangulatos fehérvári helyszínek, ismerős zenészek szerepelnek Kremniczky Géza Fehérvár-dalához most elkészült videóklipjében. A vegyes technikával, animációval és hagyományos felvételekkel készített filmet egy fiatal alkotó, Fazakas Bálint rendezte, vágta és animálta.

"Ez egy őszinte dal, nem megrendelésre született. Fehérvári vagyok, és itt dobog a szívem." - mondta el a dal születéséről a szerző, Kremniczky Géza.


A 2013-ban írt Fehérvár dalt, 2014-ben rögzítették stúdióban, azóta több rendezvényen is elhangzott már. Éppen egy ilyen alkalom utáni beszélgetésen merült fel az ötlet, hogy meg kellene filmesíteni - mesélte dr. Cser-Palkovics András a mai bemutatón.

A klip sajtónyilvános bemutatóját a Városházán tartották, ahol az alkotók mellett jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva kulturális alpolgármester is. Mostantól pedig a nagyközönség is láthatja a legújabb fehérvári dalt a Hungarikum együttes Youtube-oldalán.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >