Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
XV. Senior Orvos Találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. szeptember 23.
Tizenötödik alkalommal szerveztek Senior Orvos Találkozót, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényterme adott otthont. A senior orvosokat Székesfehérvár polgármestere köszöntötte, majd Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adott át dr. Mayer Gizella gyermekorvos kardiológusnak, aki 1963 óta dolgozik a fehérvári kórházban. A szombati találkozón átadták a Szent Márton Emlékérmeket is. Az idei évben 18 orvos vehette át szakmai munkájának elismeréseként a díjat.

 

 

A Senior Orvos Találkozónak az idei évben ismét Székesfehérvár adott otthon. A Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezete immár tizenötödik alkalommal szervezte meg a Senior Orvosok Találkozóját. A neves székesfehérvári kardiológus, dr. Altorjay András ötlete volt évekkel ezelőtt, hogy nagyobb törődést kell biztosítani a szenior pályatársaknak. Az összejöveteleket rendre Székesfehérváron és Fejér megyében rendezik meg, ezzel is népszerűsítve a várost, illetve a megye településeit.  Ma a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében találkoztak, ahol - a stadion bejárását követően - dr. Altorjay András köszöntötte a megjelenteket. A jubileumi ünnepség jó alkalmat teremtett arra, hogy a meghívottak körét kibővítették, és idén vendégül látták a szenior korú főnővéreket és szakasszisztenseket is.

Az ünnepi rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester a fehérváriak közössége nevében mondott köszönetet, és Polgármesteri  Elismerő Emlékéremmel köszöntötte az idén 80. születésnapját ünneplő dr. Mayer Gizella gyermekgyógyászt, kardiológust, aki pályakezdése, azaz 1963 óta a fehérvári kórházban dolgozik. Az ő nevéhez köthető a gyermekkardiológia megszervezése Székesfehérváron. A város polgármestere az átadáskor elmondta, a városi kitüntetésen Székesfehérvár címere, a Városháza és az Országalma látható, azt jelképezve, hogy egy közösség vagyunk, ehhez a közösséghez tartozunk. Fontos, hogy egy-egy pillanatra megálljunk, és köszöntet mondjunk egy olyan embernek, aki sokat tett ezért a közösségért. Dolgozik a mai napig azért, hogy a kis betegek gyógyuljanak, és egészséges életet élhessenek.

A polgármesteri köszöntőt követően dr. Altorjay András röviden visszatekintett az elmúlt 15 év eseményeire. Ezt követően, a hagyományoknak megfelelően átadták a Nagy Benedek szobrászművész által tervezett Szent Márton-érmeket. Az elismeréssel az összetartozást, az együttérzést fejezik ki a szeniorokkal. A főorvos Szent Márton történetéhez hasonlította az orvos és minden humán szolgáltatást végző szakember - nővér, tanár, pap, lelkész, óvónő, börtönőr - életét, hiszen ők életük felét betegeikre, a rájuk bízottakra fordítják.

A szakmai pályafutásuk, munkájuk elismeréseként Boda Margit, Cikajló Gyula, Csizmazia Endre, Fehér Terézia, Ferencz Péter, Füller Mária, Gyorsok Zsuzsa,  Jaskó Sándor, Király Bernadett, Kisteleki András, Kósa Zsuzsa, Ozorák István, Paál Zoltán, Palkonyay Gábor, Rostaházi Nóra, Sármai Katalin, Sisa István,   Székely András, Szilágyi Orsolya, Tóth László, Vajda Mariann kapott Szent Márton Emlékérmet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >