Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Gárdos Péter - Királyi játék
Gárdos Péter - Királyi játék Nyomtatás E-mail
Írta: Büchler András   
2019. szeptember 27.
Október 7-én jelenik meg Gárdos Péter új kötete, Királyi játék címmel. A filmrendező első kötetével az egész világot meghódította, mára közel 40 országban adták ki Hajnali láz című művét, idén nyáron Gárdos Péter Dél-Koreában mutatta be a könyvet.

 

 

Új könyvében egy időben távoli, de hangulatában biztosan ismerős világba kalauzolja az olvasót. A Királyi játékban megismerhetjük egy nagyravágyó európai uralkodó PR-gépezetét, a titkosszolgálatát és a közvélemény befolyásolásának ismerős trükkjeit.

1782-t írunk, amikor két különleges férfi elindul, hogy becsapja Európa uralkodóit. Forradalmi ötlettel járják be az egész földrészt, óriási a hírverés körülöttük, küldetésük valódi célja titkos. Az egész Osztrák-magyar Monarchia érdeke a sikerük, de ha megbuknak, az biztosan az életükbe kerül…


Kempelen Farkas, a polihisztor udvari tanácsos számára az egész út időfecsérlő ostobaság, ami csak akadályozza abban, hogy valódi tudományos munkáival foglalkozzon. Dragóner Arnold, a hányattatott sorsú, briliáns sakkozó pedig méltánytalannak tartja, hogy folyamatosan rejtőzködnie kell. Megszületik a gondolkodó gép, de a titokzatos fogaskerekek nem pont a mesterséges intelligencia korai konstrukcióját rejtik.


Ahogy Európa rázós útjain zötykölődnek a titokzatos találmánnyal, kisszerű árulások, fékezhetetlen irigység és brutális gyilkosságok örvényében találják magukat. Mindeközben kiderül, hogy egy kényszerű munkakapcsolat hogyan formálódhat át igazi, mély barátsággá.


Legyűrheti őket a hatalom mocskos praktikái? Van bennük elég rafináltság és kitartás ahhoz, hogy túléljék a kalandot?

A Királyi játék az európai történelem egyik legkülönösebb hatalmi svindlijének izgalmas és megrázó története.

 

 

Képtalálat a következőre: „gárdos péter királyi játék”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >