Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a Komjáti utca felújítása az Öreghegyen
Elkészült a Komjáti utca felújítása az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 02.
Műszaki átadást tartottak az öreghegyi Komjáti utcában, ahol nemrég készült el a burkolat és a csapadékvíz-elvezetés teljes rekonstrukciója. Az eseményen egy másik közlekedési beruházás kapcsán is fontos információ hangzott el: a Pozsonyi - Zsolnai úti ideiglenes körforgalmat jövőre fogják véglegesíteni a tapasztalatok birtokában.

 

 

A különféle szakhatóságok és a kivitelező cég képviselőinek részvételével zajlott a műszaki átadás a Komjáti utcában, melynek felújítása a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19 programjai keretében valósult meg. Átépítették a teljes pályaszerkezetet, a burkolati alapréteg helyszíni, hideg újrahasznosítással készült. Kialakították a térkőburkolatú járdát, továbbá a csapadékvíz-elvezetést is megoldották a szakemberek. A munkaterület-átadás június 5-én volt, a műszaki átadás a mai nappal kezdődött el.

Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő elmondta, az utca rendkívül rossz állapotban volt, gyakorlatilag teljesen hiányzott az aszfalt, így alaposan rászolgált a felújításra. Igaz, hogy ez egy kicsi, ám mégis fontos utca, mert része a Pozsonyi úti nagy forgalmú kereszteződésnek. A felújítással valóban egy XXI. századi utca jött létre, és javult a csomópont beláthatósága is. A képviselő köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a beruházáshoz. Az öreghegyi telektulajdoni viszonyok miatt a munka nem volt egyszerű, ám az egyeztetések után a lakókkal egyetértésben sikerült a felújítás.

Östör Annamária a három hete kialakított Pozsonyi - Zsolnai úti körforgalomról is beszélt. Mint mondta, többszáz lakó írta alá azt a kérelmet, amely a körforgalom kialakítását megelőzte. A visszajelzések alapján pedig bevált a csomópont, sokkal biztonságosabbá és egyértelműbbé tette a kereszteződésben való haladást, mindenkit nagyobb figyelemre és lassabb haladásra késztet. 

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője hozzátette az ideiglenes körforgalom kapcsán: a tapasztalatokat figyelembe véve jelenleg is készülnek az engedélyezési tervek. Ezek tartalmazzák a szabványos közvilágítás kialakítását, ami lehetővé teszi majd, hogy gyalogos-átkelőhelyek létesüljenek a körforgalom minden ágánál. A jövő évi költségvetés fogja tartalmazni a végleges körforgalom kialakításának költségeit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >