Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújult a Móri úti kereszt
Megújult a Móri úti kereszt Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 02.
Közel háromhetes restaurálási munka után visszakerült a helyére a közel 140 éve a Mór út 33. szám alatt álló kereszt. Az 1881-ben Mikó Ferencz és felesége, Winiczai Anna által „Isten dicsőségére” emelt keresztet Földi Zoltán képviselői kerete terhére újíttatta fel Kocsis Balázs restaurátorral, az emlékoszlopot körülvevő aljzat és kerítés rendbe hozását pedig Link Ferenc Gugás-völgyi utcai lakos vállalta.

 

 

Közel három hét restaurálási munka után mostantól újra régi fényében pompázik a Móri út 33. szám előtt található közel 140 éves kereszt. A keresztet 1881-ben, a bodajki búcsújárás útvonalán egy módos felsővárosi házaspár, Mikó Ferencz és Winiczai Anna állíttatta fel, a Szent Sebestyén-templomot és a Fecskeparti temetőt összekötő úton.

A rossz állapotú műemléket Földi Zoltán képviselői keretéből tetette rendbe. „Kocsis Balázs végezte a restaurátori munkát. A keresztet körülvevő aljzat és kovácsoltvas kerítés rendbe hozatalát pedig Link Ferenc Gugásvölgyi utcai lakos vállalta. Az emlékoszlopon most még látható egy lyuk, oda tavasszal egy Mária-korpusz kerül, a jelenleg apró kaviccsal felszórt aljzatot pedig nyártól egynyári virágok díszítik majd.” – emelte ki Földi Zoltán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >