Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
89 millió forintos beruházás valósult meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 04.
A héten már a felújított Batthyány utcai rendelőben várják a háziorvosok a városrész felnőtt pácienseit. A teljes, uniós támogatásból elvégzett 89 millió forint értékű beruházás keretein belül már egy akadálymentesített, korszerű és szép épületbe érkezhetnek a lakók – újak a nyílászárók, felújították a belső helyiségeket, és modern eszközöket is tudtak vásárolni az ellátás minőségének a javítására.

 

 

A teljesen felújított Batthyány utcai rendelőben a héten már fogadják a maroshegyi pácienseket.

Az összesen bruttó 89.147 millió forint értékű TOP-beruházás keretében a tetőn lecserélték az azbesztpalát, új, az épület energetikai szempontoknak megfelelő nyílászárókat kapott, és külső, 15 cm-es hőszigeteléssel látták el. Felújították a rendelőszobákat és a várótermet, korszerűsítették a gépészeti és villamos rendszert, illetve akadálymentesítették az épületrészt: az akadálymentes bejárat a gyermekorvosi rendelő felőli részen található, és a mosdóhelyiséget is tudják használni a kerekesszékkel érkezők, a mozgásukban korlátozott betegek. A pályázat részeként új orvosi eszközök beszerzése is sor került.

Néhány évvel ezelőtt a város öt éves rendelő-felújítási, egészségügyi támogatásokat felvállaló programot indított el Kégl György nevével, amely mellett európai uniós forrásokból is újulnak meg az alapellátáshoz tartozó intézmények, mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester a helyszíni bejáráson. „Bízom benne, hogy a környéken élők – hiszen az egyik legnagyobb városrészről beszélünk Székesfehérváron – látták, érzékelik a pozitív előremozdulást: most már ez a rendelőintézet is megfelel a 21. századi elvárásoknak.” – fogalmazott a polgármester.

Brájer Éva
alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője azt mondta a megszépült intézményről, hogy egészségügyi szempontból fontos fejlesztés fejeződött be: „Fontos, hogy a különböző szolgáltatásaink – a pici gyerekek és az idősek körüli dolgaink, az óvodák és az idősek otthona, az iskolánk és annak környezete, illetve a rendelők, a védőnői és az orvosi szolgáltatással együtt – jó körülmények között működhessenek.” A további fejlesztések közül megemlítette az itt elhaladó Budapest-Balaton kerékpárutat, amely állami befektetés keretein belül újul meg az iskola és a rendelő környezete. Parkolókat is kialakítanak majd, illetve megújul a Táncsics Iskola és az orvosi rendelő közötti autóút. A képviselő a rendelő működésével kapcsolatban azt is elmondta, hogy januártól Dr. Orendt Jácint helyett Dr. Csőke Nóra fogadja majd a betegeket.

Östör Annamária
egészségügyi és sporttanácsnok kifejezte, hogy a város jó úton jár a Kégl Program indításakor kitűzött cél – az összes rendelő felújításának – megvalósításában. A korszerű, akadálymentes intézmény kialakításáról elmondta: „Amennyire az előírások, a tervek megengedik, maximális mértékben figyelembe vettük az itt dolgozó orvosok kívánságaikat – például a rendelők kialakításában, a pályázati eszközök kiválasztásában.”

Ötven évvel ezelőtt voltak itt jelentősebb átalakítások, az ablakok nem nyíltak rendesen, és a biztosítószekrény is múzeumi darab volt inkább… Szerintem most a miénk a városban a legszebb rendelő, fogalmazott Dr. Bráth Endre, és a dolgozók, a betegek nevében is köszönetet mondott, külön megemlítve az új, modern eszközöket és az informatikai fejlesztést. Dr. Kovács Krisztián elmondta, hogy fél évig kellett türelmesnek lenniük a betegeknek: jelenleg a 21. század kívánalmainak megfelelő körülmények között várják a lakosokat.

A Batthyány utcai felnőtt háziorvosi rendelő felújítása a TOP-6.6.1-16-SF1-2017-00002 pályázat keretében valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >