Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tovább szépül az egyetemi campus
Tovább szépül az egyetemi campus Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 04.
Újabb lépéssel kerül közelebb a hangulatos egyetemi „kisváros” kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző, de felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal.

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem és Székesfehérvár Önkormányzata 2016-ban kötött együttműködési megállapodást, amelynek eredményeként mára már több százan tanulnak az egyetem Székesfehérvári Campusán a város ipara számára is kiemelten fontos szakokon. A Budai út 43. szám alatt található egyetemi épület az elmúlt években megtelt hallgatókkal, ezért állami támogatással a Corvinus felújította és ezzel megmentette a mostani épülettel szemben található, több mint százéves, egykori huszárlaktanya épületét.

Az egyetemi campus fejlesztése tekintetében a város vállalta, hogy a két épület közötti, illetve melletti, saját tulajdonában lévő területen parkolókat épít, valamint elvégezteti a terület rendezését.

Néhány héttel azután, hogy átadtuk a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét, újabb beruházás kezdődhet itt, a Budai úti campuson. A területrendezés egyik része, hogy 33 parkoló épül, az új épület körül pedig parkosított közösségi teret alakítunk ki. Két ütemben megvalósuló beruházásban a szilárd burkolatok nagy része még az idei évben, november 30-ig elkészül: a parkolók megépülnek és elkészülnek a parkrendezéshez szükséges szilárd burkolatok is, mintegy 550 méter kerti szegéllyel és 1250 m2 térkő burkolattal. Az ehhez szükséges forrásról korábban már döntött a közgyűlés, a beruházás mintegy 130 millió forintból valósul meg a Városgondnokság kivitelezésében. A zöldfelület kialakítása, a közvilágítás kiépítése és az utcabútorok kihelyezése tavasszal történik meg." - mondta el a projektről Mészáros Attila alpolgármester.

A környéken élők szemszögéből Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő foglalta össze a beruházás jelentőségét. Elmondta, hogy az új parkolók építésével végre mentesíteni tudják a környező utcák zsúfoltságát. A képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán is, hogy tovább szépül a környék, ugyanis az Óbudai Egyetem egy másik projekt keretében, saját forrásból a Hadiárva utcai kerítésrészt újítja fel.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >