Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Pelevin, Viktor: Titkos pillantások a Fudzsi-hegyre
Pelevin, Viktor: Titkos pillantások a Fudzsi-hegyre Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 08.
„A boldogságot nem lehet pénzért megvásárolni”, tartja a mondás, de vannak, akik szerint megfelelő összegért cserébe valójában bármi megszerezhető – különösen Oroszországban. Így gondolja az oligarchák aranyéletébe belefásult Fjodor Szemjonovics is, és befizet egy speciális startup-szolgáltatásra, amely a lelki harmónia azonnali elérését kínálja.

 

 

A projekt azonban túlságosan is jól sikerül: Fjodor véletlenül betekintést nyer az üdvözülés titkos szféráiba, ezért kénytelen egy bizarr rehabilitációs kúrán is részt venni, hogy visszanyerje a heveny megvilágosodás hatására megingott egykori „én”-jét, mielőtt személyiségét (és ezáltal kétes eredetű magánvagyonát) elveszítve végleg elmerülne a nirvánában.

Mindeközben Fjodor egykori osztálytársa és szerelme, Tánya is elindul az önmegvalósítás rögös útján. Egy titkos feminista csoport, a fallogocentrikus világrend ellen ezoterikus hadviselést folytató Új Vadásznők tagja lesz, és megtanulja fegyverként használni mindaddig elnyomott nőiességét.

És egyre csak közeleg Tánya és Fjodor újbóli találkozása – a „mágikus feminizmus” és az „újorosz individualizmus” végső összecsapása…

Viktor Pelevin továbbra sem fogyott ki a rá jellemző abszurd történetekből és eszement ötletekből, amelyek világszerte népszerűvé tették az olvasók körében. A Titkos pillantások a Fudzsi-hegyre szürreális-parodisztikus látlelet napjainkról: az újfeudalista elit szinte már felfoghatatlan gazdagságáról, a divat-buddhizmusról, a MeToo-mozgalomról és az új matriarchátusról, amely lassan, de biztosan felváltja a férfiuralmat a világban…

 

Fordította: M. Nagy Miklós

Megjelenés dátuma: 2019-09-10

Terjedelem: 488 oldal

Méret: 121 x 183 mm

Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ

ISBN: 9789634792345

 

 


 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >