Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új járdát és gyalogosátkelőket kap Feketehegy-Szárazrét
Új járdát és gyalogosátkelőket kap Feketehegy-Szárazrét Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 07.
A hét folyamán kezdődik a két éve várt Farkasvermi úti járdaépítés. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca közötti építkezés részleteiről Szigli István önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót. A közel 92 millió forint összköltségű projekt a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. program keretében városi forrásból valósul meg. Az átadást 2020 tavaszára tervezik.

 

 

A kétéves tervezési és engedélyeztetési procedúra után, a hét folyamán végre elkezdődik a régóta várt Farkasvermi úti járdaépítés. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca közötti szakaszon zajló munkálatok során három helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcánál létesítenek új gyalogátkelőhelyeket. Az építkezés során a vasúti átjáró és a járda – utóbbi az úttól gömbsüvegsorral lesz elválasztva – az úttal egy szintbe hozva kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.

A munkaterület-átadáson Szigli István önkormányzati képviselő elmondta, hogy több szempontból fontos fejlesztés ez a körzetben élők számára. „Nem egy egyszerű járdáról van szó: a Kertész utca sarkán, a Bodrogi utcánál és a Mura utca – Opole tér összekötésénél is gyalogos-átkelőhely létesül, amelyek közvilágítást is kapnak. Áthelyezünk egy buszmegállót, amelynek buszöblöt is kialakítunk, hogy a megállásnál csökkentsük a forgalom akadályozását. A 92 millió forintos beruházással célunk, hogy lépéseket tegyünk a biztonságosabb közlekedés felé.” – emelte ki a képviselő.

A teljesen önkormányzati forrásból megvalósuló projekt a Székesfehérvár Városgondnoksága ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg. Az új járdaszakaszt és a hozzá kapcsolódó beruházásokat a közbeszerzési eljárás nyerteseként az RING-BNP Kft. végzi. A kivitelezés határideje 2020. március 31.

Az építkezés során tapasztalt esetleges lezárások és terelések miatt a lakosság türelmét és megértését kérik

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >