Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
VIII. Fehérvári Egészségpiac Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. október 11.
Új ételreceptekkel, kóstolóval, szűrővizsgálatokkal, idényzöldségekkel, gyümölcsökkel és friss őstermelői, kézműves termékekkel várják a VIII. Fehérvári Egészségpiacra érkezőket október 12-én, szombaton. A Jancsárkert piacon 8.30 órától kezdődő pódiumbeszélgetéseken többek között a csomagolásmentes vásárlásról, a bio zöldségről és tojásról, valamint a méz és a gyógygombák egészségre gyakorolt hatásáról is hallhatnak a résztvevők.

 

 

A Humán Szolgáltató Intézet, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a „Ki” Ti & Mi!” civil csapat és a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület tagjai új elemekkel rendezik meg az VIII. Fehérvári Egészségpiac rendezvényt. Cél, hogy minél több fehérvári részt vegyen a betegség-megelőzést célzó szűrővizsgálatokban, megismerje az egészséges életmód alappilléreit, az egészséges élelmiszereket, ételeket, italokat, a testmozgás jelentőségét és könnyen elérhető formáit, továbbá a gyakorlatban tapasztalják a családi környezetvédelem és a csomagolásmentes vásárlás előnyeit.

Az esemény fővédnöke Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok, aki a programot beharangozó keddi sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet az egészségtudatos életmód fontosságára. Egy e téren végzett kutatás eredményeiről szólva elmondta, elgondolkodtató, hogy az egészségben eltöltött évek száma ma Magyarországon nagyon alacsony: a férfiaknál 50, a nőknél 60 év. Azért is fontos a mozgás, az egészséges táplálkozás, az egészségtudatosabb életmód széleskörű megismertetése, hogy ez az idő minél hosszabb legyen.

Az október 12-i VIII. Fehérvári Egészségpiacon nyolc órától ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon, táplálkozási, diabetikussal történő konzultációkon lehet részt venni. Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője kiemelte, a táplálkozás, a mozgás alapfeltétele az életmódváltásnak. A szakemberek kóstolókkal, új receptekkel is segítenek abban, hogy otthon minél változatosabban elkészített, egészséges és finom ételek kerüljenek a terített asztalra.

A Jancsárkert termelői piacon az „egészséges” ételek, italok bemutatója és vására keretében ötven Fejér megyei termelő részvételére, és körülbelül 2000 látogatóra számítanak, hangsúlyozta Schultz György. A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke hozzátette, a szombati eseményre meghívták a Táncsics Mihály Általános Iskola egyik osztályát is, akik egy játék keretében vásárolják meg és készítik el a helyszínen egészséges alapanyagokból a tízóraijukat. Az A1 Magma Fitness - Wellness Sportközpontban személyi edző várja az érdeklődőket. Lesz meridián torna bemutató, családi környezetvédelmi workshop, valamint csomagolásmentes vásárlási bemutató. Pódium-beszélgetések zajlanak 9 és 11 óra között a testi-lelki egészségről.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >