Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tájépítész egyetemisták ismerkedtek városunk zöldfelület-gazdálkodásával
Tájépítész egyetemisták ismerkedtek városunk zöldfelület-gazdálkodásával Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 14.
Székesfehérváron töltötte gyakorlati napját a budapesti Szent István Egyetem mintegy húsz hallgatója. A Tájépítészeti és Településtervezési Karról érkezett fiatalok megismerkedtek Fehérvár zöldfelület-gazdálkodási feladataival és a kapcsolódó aktuális beruházásokkal. Mészáros Attila alpolgármester a Sóstó és a Csónakázó-tó rehabilitációjáról, valamint a Zöld- Város - Fehérvár Tüdeje programról tartott előadást az egyetemistáknak.

 

 

Székesfehérvári és a Szent István Egyetem között 2009 óta folyik együttműködés, melynek keretében a hallgatók rendszeresen tartanak gyakorlati napokat a városban. A mai látogatás során kiemelten a közparkok és közterületek fenntartásával, a fasorápolási feladatokkal, a temetőüzemeltetéssel, a közterületi rekonstrukciókkal és a város környezetvédelmi programjával ismerkedtek a Tájépítészeti és Településtervezési Kar harmadéves hallgatói. Az egész napos programot Spanyárné Halász Szilvia, Székesfehérvár főkertésze szervezte, aki végigkísérte a fiatalokat az egyes állomásokon.

A mostani alkalom kitűnő lehetőség arra, hogy a hallgatók a zöldfelület gazdálkodási tantárgy keretében személyesen győződjenek meg arról, hogy egy akkora város, mint Székesfehérvár, hogyan, milyen helyszíneken, milyen kollégákkal szervezi meg a szakmunkákat – fogalmazott Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a fiatalokat kísérő egyetemi oktató.

A gyakorlati nap kiemelt célállomása volt a Sóstó Természetvédelmi Terület, melynek Látogatóközpontjában Mészáros Attila alpolgármester tartott prezentációt. Beszámolt a rendkívül ritka természeti érték és a Csónakázó-tó 2015-ben indított és ma is zajló rehabilitációjáról, valamint a Zöld Város – Fehérvár Tüdeje programról, amely idén ősztől újabb lendületet vesz mintegy 118 ezer fa elültetésével. Az előadás után a fiatalok be is járták a Sóstó területét.

A gyakorlati nap keretében az egyetemisták az orosz katonatemetőben ismerkedtek Székesfehérvár temető-fenntartási feladataival és a Béke téren részt vettek egy fa speciális, műszeres vizsgálatában is. Ezen kívül a Várkapu parkban, a Petőfi parkban, a Családok Ligetében, az Országzászló téren, a Jávor Ottó téren, valamint a Várkörúton, a Várfal parkban, a Gyümölcs utcában és a Prohászka úton ismerkedetek a park– és zöldfelület-rekonstrukcióval, a játszótér-felújítással, a növénytelepítéssel és a fagondozással.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >