Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Drón és fa körhinta
Drón és fa körhinta Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. október 14.
Szombaton ismét mindenki előtt megnyílt a Titkok Háza. A családi napon drónnal, legórobotokkal, virtuális valósággal, varázstükörrel várták a gyerekeket és felnőtteket a Fehérvári Civil Központban, az épület előtt pedig népi játékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozással készültek a szervezők.

 

 

Az volt a cél, hogy nyitott térré válhasson a Titkok Háza, minden gyermek, fehérvári család megismerhesse – mondta el Berdó-Kovács Erika, a családi napot szervező "Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért" munkatársa. Élményfoglalkozásokon, családi vetélkedőkön, ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt szombaton a kilátogató családok.

"Ha nem készítettél fotót, nem is voltál ott." – tartja a cinikus újkori szólás. Így természetesen fotók itt is készültek szombaton, de a Titkok Háza névhez hűen, sokkal különlegesebb formában, mint azt megszoktuk. A varázstükörnek, tapitükörnek is hívott szerkezet hangutasításra készít fényképet, amit érintőképernyő segítségével díszíthetünk fel, a végeredményt pedig papír alapon vihetjük haza. A szerkezet rögtön a bejárat mellett csábította az érkezőket, de beljebb is izgalmak vártak mindenkit: virtuális valóság, bent a teremben szálló drón, legórobotok, szabadulószoba – a Titkok Háza teljes kínálatát megismerhették, kipróbálták az idelátogató családok.

A Fehérvári Civil Központ előtt a hagyományos játékoké volt a főszerep. Népi fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel várták a kisebb és nagyobb gyerekeket. A rendezvényen részt vett a szombati családi nap két védnöke, Brájer Éva és Mészáros Attila önkormányzati képviselő is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >